• 26-09-2024, 19:48:12
    #10
    Adamların parası değerli değil derken, 3 yıl tecrübeli inşaat mühendisi arkadaşım şu anda 550.000 ruble maaş alıyor. Aylık 202.000 TL yapar. Türkiye'de bu arkadaşa 50.000 TL vermiyorlar. Bu arkadaş, bu parayı Moskova'da değil, Kazan'da yapıyor. Moskova'da milyon milyon kazanan insanlar var.

    Rusların büyük bir kısmı ticaret yapar, ya da farklı sektörlerde çok ciddi karlar elde ederler. Bir kısmı da yaşlı ve az maaşlı işlerde çalışan insanlardır. Çok ucuz işçilik gerektiren işleri genelde Tajikler, Türkmenler, Kazaklar, Azeriler, Ermeniler yaparlar. Azerilerin büyük kısmı, kendi dişçi kliniği gibi şeylerin peşinde giderken, Tajiklerin büyük kısmı tamamen işçilik kısmındadır.

    Haliyle, Türkiye'de tatil yapmaya gelebilecek düzeydeki Rusların neredeyse tamamı, 200-250k ruble maaş rahatlıkla alabiliyor.
    Doğru düzgün ev giderleri yok. Kimse kirada değil.
    Herkesin evi, arabası var. Petrol zaten sudan ucuz.

    7000 Rubleye; 12 ay kesintisiz ısınma (cayır cayır yanıyor petekler), elektrik, su, internet (1 Gbit up/down, stabil), apartman giderleri. 7000 Ruble, 2500 TL yapar. Buradaki maaşa göre bu ücret çok komik. Çünkü markete gittiğimde 2-3 şey alsam zaten 1000 ruble veriyorum.

    Uzun lafın kısası;
    Rusya'nın çökmüş ekonomisi, Türkiye'nin tüm tarihi boyunca parasının en değerli olduğu ve en çok alım yapabildiği dönemden daha iyidir. Şuna bir bakın derim:





    Hem Ukrayna, hem Rusya savaş halinde. Ukrayna neredeyse yok olmanın eşiğinde (ticari olarak), buna rağmen, Türk lirasına karşı kafa tutuyor. Boşver Rusya'yı, Ukrayna parası, Türk lirasından çok daha değerli hale geldi.

    247 ülke içerisinde Türkiye'de tatili pahalı bulabilecek ülke sayısı, 150'den 30'a inmiştir. Bilginiz olsun.
  • 26-09-2024, 19:50:53
    #11
    Zengini zengin

    Aynı soruyu Hem AB De yaşayan Hem de Alman arkadaşım Gelince sordu
  • 26-09-2024, 21:27:42
    #12
    Can Yücelin davasını hatırladım "Hakim bey bizde" diye başlayan
  • 26-09-2024, 21:39:06
    #13
    Bak bu fotoğrafları az önce, kullandığım mobil uygulamalar üzerinden hazırladım. Sürücüsü ile birlikte çağırdığın taksi, yeni model Maybach. 10 km yol için biçtiği bedel, 700 TL. Tam takım elbiseli, jilet gibi giyinmiş, birden fazla dil konuşan bir şoför geliyor, seni kapından alıyor, istediğin yere götürüyor. Kapını açıyor, yağışlıysa şemsiye tutuyor. Araç içerisinde müziği, ısıyı senin dilediğin gibi düzenliyor. Özel taleplerin varsa alıyor. İçecek ikram ediyor (Alkollü dahil). Sanki kraliyet ailesinden geliyormuşsun gibi, havan göklerde. Seni gideceğin konuma götüren şoförün maaşı 500k Ruble üstü. Wheely, Rusya'da bu fiyatlardan şoför tutuyor. Yandex'de şoför ne kazanıyor bilmiyorum. Tajikler en fazla 150k kazanıyordur ama ekonomi sürüyorlar.

    En sağdaki, araç kiralama şirketlerinden bir tanesinde bulunan bir araç. BMW 840d Coupe. Saatlik kirası 3944 ruble, günlük kirası 25981 ruble, yani 9500 TL. Günlük kirası 1300 ruble, yani 480 TL olan araç var. BMW 840d Coupe'nin Türkiye'de günlük kirası nedir, çok merak ediyorum. Bu aracı almak için bir yerlere gidip, bir şeyler imzalaman gerekmiyor. Ben üye olurken, hiç biriyle yüzyüze görüşmedim. Mobil uygulamadan üye oldum. Gerçek hayatta aracın yanına gidip, mobil uygulamadan aracı açıp, ihtiyacın kadar kullanıyorsun, bırakıyorsun. Her model araç var. Bunun, Sochi gibi bazı bölgelerde Porsche versiyonu da var. Moskova'da genelde Mercedes, BMW daha çok tutuyor.

    Şimdi bu adam bunu yaşadığı ülkeden sana geldiğinde, ve yılda bir defa tatil yaptığında, elindeki parayı da harcayacağı başka bir yer olmadığı için, haliyle Türkiye'de zengin gözüküyor. Sochi'de bir Rus, Türkiye'de harcayabileceği paraya göre çok daha az harcıyor. Rusya'da çok düşük maaşlar alan insanlarda var. Geneli göçmen ya da çok küçük şehirlerde yaşayan insanlar. Moskova Ring Road içerisinde yaşayanlar, ya da Petersburgta yaşayanlar, oldukça elit hayata sahipler.

  • 26-09-2024, 21:44:18
    #14
    Ruslar hakkında yazınca kızıyorlar önceki mesajı okudun mu bilmiyorum ama cevap vermiştim

    Maybach Almanya'da Taksi değil ki onlar Üretiyor bu ancak benim dediğimi doğrular.

    Neyse ben konuya cevap yazmayacağım artık Forumda bayanlar var Çocuk çocuk okuyor Bu kadar Rus lafı yanlış anlaşılır