Bak bu fotoğrafları az önce, kullandığım mobil uygulamalar üzerinden hazırladım. Sürücüsü ile birlikte çağırdığın taksi, yeni model Maybach. 10 km yol için biçtiği bedel, 700 TL. Tam takım elbiseli, jilet gibi giyinmiş, birden fazla dil konuşan bir şoför geliyor, seni kapından alıyor, istediğin yere götürüyor. Kapını açıyor, yağışlıysa şemsiye tutuyor. Araç içerisinde müziği, ısıyı senin dilediğin gibi düzenliyor. Özel taleplerin varsa alıyor. İçecek ikram ediyor (Alkollü dahil). Sanki kraliyet ailesinden geliyormuşsun gibi, havan göklerde. Seni gideceğin konuma götüren şoförün maaşı 500k Ruble üstü. Wheely, Rusya'da bu fiyatlardan şoför tutuyor. Yandex'de şoför ne kazanıyor bilmiyorum. Tajikler en fazla 150k kazanıyordur ama ekonomi sürüyorlar.

En sağdaki, araç kiralama şirketlerinden bir tanesinde bulunan bir araç. BMW 840d Coupe. Saatlik kirası 3944 ruble, günlük kirası 25981 ruble, yani 9500 TL. Günlük kirası 1300 ruble, yani 480 TL olan araç var. BMW 840d Coupe'nin Türkiye'de günlük kirası nedir, çok merak ediyorum. Bu aracı almak için bir yerlere gidip, bir şeyler imzalaman gerekmiyor. Ben üye olurken, hiç biriyle yüzyüze görüşmedim. Mobil uygulamadan üye oldum. Gerçek hayatta aracın yanına gidip, mobil uygulamadan aracı açıp, ihtiyacın kadar kullanıyorsun, bırakıyorsun. Her model araç var. Bunun, Sochi gibi bazı bölgelerde Porsche versiyonu da var. Moskova'da genelde Mercedes, BMW daha çok tutuyor.

Şimdi bu adam bunu yaşadığı ülkeden sana geldiğinde, ve yılda bir defa tatil yaptığında, elindeki parayı da harcayacağı başka bir yer olmadığı için, haliyle Türkiye'de zengin gözüküyor. Sochi'de bir Rus, Türkiye'de harcayabileceği paraya göre çok daha az harcıyor. Rusya'da çok düşük maaşlar alan insanlarda var. Geneli göçmen ya da çok küçük şehirlerde yaşayan insanlar. Moskova Ring Road içerisinde yaşayanlar, ya da Petersburgta yaşayanlar, oldukça elit hayata sahipler.