• 15-09-2024, 02:48:20
    #1
    Merhabalar arkadaşlar bir yazılımımız var bu yazılımımız için telif hakkı başvurusu yapmak istiyoruz bize ortalama maaliyeti ne olur ve süreç nasıl işler bilgisi olan varsa bilgi verebilir misiniz?

    Whatsapp iletişim TIKLA
  • 15-09-2024, 03:20:44
    #2
    Danışman
    Merhabalar.

    Telif hakkı başvurusundan kastınız nedir? Bu başvuru ile ne elde etmeyi
    amaçlıyorsunuz? Patent ya da marka hakkını almak istiyorsanız sıradan
    yazılımlar için patent işlemi olmuyor. Bu tip bir patent için kabaca yeni
    bir yazılım dili vs. geliştirmeniz gerekir. Profesyonel danışmanlık almak
    isterseniz profilimdeki numaradan ulaşabilirsiniz.

    İyi forumlar
  • 15-09-2024, 03:38:51
    #3
    Yazılım telifi için yazdığınız kodların, tasarımların vs. bir kısmını verip hak sahipliği başvurusu yapıyorsunuz teferruatı da vardır mutlaka. Tanıdığım bir abim kodların bir kısmını A4 çıktısı alıp verdim demişti uzun zaman önce.
    Yine de projesi kopyalanmış ve satılmış. İtiraz ettiğinde ise kodlarda ve tasarımda düzenleme yaptıkları için delip geçmişler telifi onun anlatmasına göre
    Olayın doğruluğunu bilemiyorum 5-6 yıl önce anlatmıştı ama zaten aklıma yatmamıştı yazılım için telif hakkı alınması Sizin "abc" yazdığınızı ben "bca" olarak yazar yine aşarım orayı. Neyi kontrol ediyorlarsa artık.
    Bunu şu yüzden anlatıyorum örneğin projenizi burada satışa çıkarıp yarın benzerini/kopyasını görünce telif kısmı beklediğiniz gibi işe yaramayabilir çünkü denetimi pek mümkün/mantıklı değil.
  • 15-09-2024, 05:53:06
    #4
    Değişkenleri değiştir ux değiştir o yüzden zor