• 28-08-2024, 18:53:00
    #1
    Merhaba, yeni bir laptop aldım bunu sürekli sarjda mı bırakmalıyım yoksa dolunca sökmeli miyim? Bazı forum konularında sarj %100 olduktan sonra bataryadan değil de adaptörden elektriği aldığı yönünde bilgiler var ama bunların doğruluğu konusunda bir bilgim olmadığı için bilene sormak daha iyidir diye düşündüm. Bilenler yazarsa memnun olurum teşekkürler şimdiden.
  • 28-08-2024, 18:54:11
    #2
    Benim bildiğim zararlı hocam batarya gidiyor şişiyor direk yeni sistemlerde batarya artık laptop içinde mecburen takılı kalıyor sizinki de öyleyse önlem almışlardır
  • 28-08-2024, 18:54:22
    #3
    Bataryayı sok öyle kullan hocam ben öyle yapıyorum
  • 28-08-2024, 18:55:28
    #4
    Osmanlihitafi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba, yeni bir laptop aldım bunu sürekli sarjda mı bırakmalıyım yoksa dolunca sökmeli miyim? Bazı forum konularında sarj %100 olduktan sonra bataryadan değil de adaptörden elektriği aldığı yönünde bilgiler var ama bunların doğruluğu konusunda bir bilgim olmadığı için bilene sormak daha iyidir diye düşündüm. Bilenler yazarsa memnun olurum teşekkürler şimdiden.
    Yaklaşık 1 sene olacak 1 sene boyunca oynadığım süreçte mecburen şarj da kullanıyorum çıkardığım an fazlasıyla düşük fpse maruz kalıyorum bataryanın ömrünü etkiliyor ortalama 1.30 saat gidiyor şarj da olmadığı sürece
  • 28-08-2024, 19:12:05
    #5
    batarya üzerindeyken sürekli şarjda kullanırsanız batarya ömrü azalır ve biter, cihazınızda batarya cıkartılabiliyorsa bataryasız sürekli şarjda kullanabilirsiniz fakat entegre batarya ise zarar verir
  • 28-08-2024, 19:14:50
    #6
    Ben oyun bilgisayarımı hep şarjda kullandım aldığımdan beri ve en sonunda 1 senelik kullanım sonucu batarya öldü
  • 28-08-2024, 20:05:37
    #7
    9 senedir aynı bilgisayarı (Acer) kullanıyorum. Aldığımdan beri bilgisayar açık olduğu sürece hep şarjda kullanıyorum. Hatta bazen şarjda unutup günlerce bıraktığım da oluyor.

    Zaten şarjda olmadığı sürece, yani güce bağlı olmadığı sürece tam performansı neredeyse hiçbir laptop veremiyor. Özellikle oyunlarda fark bariz belli oluyor.

    Bugün şarjdan çekip dışarıda kullanmak istesem, yine rahatça kullanabiliyorum. 9 senelik pil olmasına rağmen yine iyi dayanıyor.

    Demem o ki, güvenle şarjda kullanabilirsiniz. Bakın, 9 yılda anca %37'ye düşmüş kapasite


    Not: Üstteki arkadaşın sanırım bilgisayarı Monster falandı.
  • 28-08-2024, 20:27:53
    #8
    Bilgisayar driverlar sayesinde fişe takılı kullanımda bataryadan yemez, birçok laptop üreticisi bunun batarya yönetimi olarak yazılımını yazar yada driverlar ile yönetir.Birçok eski laptopda bile bu özellik mevcut.Şahsen laptobum fişte kullanırken batarya kendiliğinden %90 a düşene kadar şarj etmiyor.Söylenenin aksine batarya dolunca çekip kullanmak batarya doldur boşalt sayısını artırıp kapasiteyi düşürür.Kısaca akıllı şarj yönetimi varsa fişte kullanmalı.
  • 28-08-2024, 20:44:57
    #9
    New Media Researcher
    Aktif olarak 1 yıldır fişte kullanıyorum laptopu (bilgisayarım gün içerisinde neredeyse 10 saat aktif kalıyor) herhangi bir problem yaşamadım.