Selamlar değerli hocalarım,
Bir oyunda neredeyse tüm oyuncuların sorunu olan bir probleme bir otomasyon çözümü fikrim var, bir kaç oyuncuyla konuştuğumda bunun çok işlerine yarayacağını dile getirdiler.
Otomasyon bir web hosting üzerinden Discord API ile çalışacak teknik olarak oyunla ilgisi olmayacak. Kullanıcılarımı oyun parası üzerinden fiyatlandırmayı düşünüyorum. Oyuncu kitlesi global diyebiliriz, Türk de olabilir, Amerikalı da.
Aylık üyeliği oyun parası ile satacağım, bana oyun parasını oyundan verecekler ben de otomasyon üzerinde hesaplarını açıp kendilerine ileteceğim.
Bu gibi bir iş modelinde vergilendirme olur mu, olursa nasıl olur bilgi verebilir misiniz?
Hayırlı cumalarınız olsun, iyi günler dilerim.
Oyun parası kazancının vergisi olur mu?
12
●574
- 23-08-2024, 13:11:10Selamlar, sanal parayı fiziki paraya çevirdiğiniz dakika her şeyin vergilendirilmesi olur. Bu ülkede vergi vermeden nefes alamazsınız.
Şaka bir yana şu an böyle bir şeyin resmi olarak vergilendirmesi yoksa da bir kaç haftaya kalmaz bi kılıf uydurur vergi getirirler merak etmeyin. - 23-08-2024, 13:11:16Oyun parasını ne yapacaksın peki? Oyunda harcayacaksan bir sorun yok zaten oyun için para geliyor oyun içi harcıyorsun, ama onu bir şekilde nakdi gelire dönüştüreceksen o zaman iş değişiyor hocam
- 23-08-2024, 13:13:12Oyunda alacağın oyunun para birimi gerçek hayatta sana nasıl bir vergi durumu yaşatsın hocam