Merhabalar;
Sabah sabah aklıma takıldı.
Devlete ödediğimiz vergileri gider gösterebilir miyiz?
Aylık ödediğimiz stopaj, damga v.b ile yıllık ödediğimiz gelir vergisini, gider gösterebiliyor muyuz?
Extrem soru:
Muhasebecime sordum ama farklı fikir için tekrar sorayım.
Malum kendi üzerime kayıtlı arsama ev yapıyorum. Evimi yaptıktan sonra, evimi şirkete sermaye olarak devredip, kendim kiracı olarak durmayı düşünüyorum. Sizce bu mantıklı mı?
Devlete ödediğim vergiyi gider gösterebiliyor muyum?
11
●566
- Kabul Edilen Cevap
- 0 Beğeni
-
- 07-08-2024, 09:40:52Acaba. vergi verdiğimde sonuçta bir gider oluyor, onu da gider gösterebilir miyim diye aklıma takıldı. mantık olarak bir gider varsa gider de göstermek lazım. Her gelirden vergi veriyorsak her giderden de vergiden düşmek lazım.FiKRAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında vergiden kaçınmak değil amaç, para yönetimi. sonraki sene gelir daha artacağından daha fazla vergi vereceğim sonuçta.Flankes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 07-08-2024, 09:44:46Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
- 07-08-2024, 09:45:42Flankes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ülkede ne müteahhitlerin, ne siyasilerin, ne iş adamlarinin milyonlarca dolar vergisi silindi. Dolayısıyla birçok firma ve şahıs işletmesi şuan kendisini enayi gibi hissediyor. O yüzden bu tarz fikirler araması normal. Ülkemiz için birşeyler yapacaksak hep birlikte yapmalıyız. Ona ayrı buna ayrı muamele olmaz. Aksi halde insanlar böyle fikirler arar. - 07-08-2024, 09:51:37Hocam gider dediğiniz şey zaten gelirlerinize karşılık ödediğiniz vergiler. Yani devlete verdiğiniz vergiy gider gösterip vergiden kaçmış olmuyormusunuz ?Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayrıca size ait arsada ev yapıp kendinize kiralamanızda bir çeşit gelir/gider dengesiyle vergiden kaçmak oluyor.
Ülkelerin/Devletlerin en büyük gelir kaynağı vergilerken maalesef Halkımız (ÖZELLİKLE BÜYÜK HOLDİNGLER) nasıl daha fazla kaçırırız diye didik didik kurcalıyor. - 07-08-2024, 10:01:26tam olarak düşündüğünüz gibi değil hocam. Ciddi anlamda üzerine yasal olarak ta çok düşündüm.Flankes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev yapmak için 1 milyon tl ödüyorum. bunun %40 ı aslında devlete verdiğim vergi. Ev yaptıktan sonra, her ay, elektrik su doğalgaz, internet, eşyalar, tamirler gibi çok kalemde ödeme yapıyor ve devlete vergi veriyorum.
Peki devlet bu vergilerimle bana hizmet veriyor mu?
Aynı kalemleri X kişisi ödeyip gider gösterip vergiden düşüerek daha konforlu hayat sürerken neden ben daha kötü şartlarda yaşayayım?
Vergi neden veriyoruz? Gelir elde ettiğimiz için, vergiden neden düşüyoruz gelirimizle harcama yaptığımız için?
son tüketici olduğunda gider gösteremiyorsun. o yüzden son tüketiciden kurtulup profesyonel yönetim getirirsek gem gelirimiz hem de ödediğimiz vergi artacak. para sonuçta yine devlete vergi olarak gidecek ancak bu sefer şahin arabaya bineceğime bmw ye bineceğim. Tatile köye gitmek yerine bodruma gidebilirim.
sonuçta para yine devlete gidecek ama yatırım yapma imkanım da olacak.


