%220 Karla Satış Yapan Mağaza Neden Satılamıyor?
12
●930
- 04-08-2024, 15:50:48Dijiseo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaptığı ciro kadar ücret talep ediyorum derken 1 aylık ciroyumu kastediyorsunuz? Yani 1 aylık cirosu 100.000 TL mi?
Sizin için söylemiyorum sakın yanlış anlamayın. Ancak bugüne kadar kim sizinkine benzer söylemlerle site satışı konusu açsa satın alıpta para kazanabilen kimseyi görmedim duymadım. Satış sebebi askerlik olabilir, sektör değişikliği olabilir, sıkılmak olabilir ne olursa olsun fark etmiyor. Herkesin bir sebebi var. Bu gibi satışlar insanlara mantıksız geliyor genelde. Yani aktif ve başarılı bir şekilde işleyen bir sistem olduğu söyleniyor çoğunlukla. % bilmem kaç kar, şu kadar ciro, net kazançlar vs. gibi söylemler genelde anlatıldığı gibi olmuyor. Bunu bilen ve tecrübe eden binlerce insan mevcut. Dolayısıyla ince eleyip sık dokuyorlar. Tekrar altını çiziyorum genelde yaşanan durumu anlattım. Sizin siteniz için demiyorum.
Ben kendimden de sitemden de eminim diyorsanız site satış konunuzu daha detaylı ve açık bir şekilde düzenleyip paylaşmanızı tavsiye ederim. - 05-08-2024, 02:29:24Çok merak ediyorsanız ben size potansiyel bir yatırımcı olarak neden mantıksız olduğunu anlatayım;
1- 93 bin ciro yapmıyorsunuz, siteyi açtığınız tarihten bu yana Ekim 2023-Bugün arası totalde 93 bin ciro yapmışsınız, bu da aylık 9,3k ciro anlamına gelir. Bu 9,3k cironun tamamı da kar olsa 9,3k kazanmak için bir sürü yasal sorumluluk altına girip üstüne bir de para gömmek çok mantıklı değil gibi.
2- Sepet oluşturan müşteri sayısı ve ödeme noktasına geçen müşteri sayısı arasında devasa fark var hülasa ödeme noktasına ulaşan ve siparişi tamamlayan arasında da baya fark var demek ki siteniz müşteriye pek güven vermiyor, yani 100k verip komple hazır bir sisteme sahip olamayacağız, site hakkında bir sürü çalışma yapmak + para harcamak zorundayız.
3- Konunuzda en son Ekim ayında alım yaptım 20-25 bin civarı tutar şuan elimdekiler belki zam gelmiş bile olabilir tarzında bir şey yazmışsınız, %220 kar marjıyla çalıştığınızı sanıyor olabilirsiniz bu durumda, ithalatçı belki ürüne %200 zam yapmıştır hiçbir fikrimiz yok.
4- Tek tedarikçiye bel bağlamış durumdasınız, siteyi aldık işler hızlandı aylık 50-60k ciro yapıyoruz, ithalatçı artık satmıyorum dedi mesela bir B planı yok.