Hiç bu şekilde maaş aldınız mı?
17
●1.246
- 19-07-2024, 17:20:00Hint bir müşterim ile 4000 dolar üzerinden çalışma sağlamıştık. 4000 Dolarlık fatura istemişlerdi gider beyanı için çok normal bu tarz durumlar bir art niyet yok.
- 19-07-2024, 17:20:39Zaten yurtdışına satış olarak olduğu için vergi %0 oluyor vergi yazmadan wordten rastgele fatura no yazıp ödenecek ibanı yazıp rastgele bir hizmet yazıp atıyorlardıDigifox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşe yarıyor ama Türkiye tarafında maliyeye takılır mı bilmiyorum tek olasılık o ülke faturayı türkiyeyle paylaşıyorsa öyle olur ama olacağını sanmam.
- 19-07-2024, 17:21:49Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Şirketim yok ama nasıl kesebilirimQuantumPix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-07-2024, 18:04:03Farklı bir şirket üzerinden kesebilirsiniz sorun olacağını zannetmiyorum maksat gider gösterebilmekDigifox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-07-2024, 00:27:55Bu normal bi durum. Contractor (sözleşmeli) olarak çalışıyor olacaksınız.
Usulüne uygun yapmak isterseniz:
- Bir muhasebeci ile anlaşıp şahıs şirketi kurmanız gerekli. (her ay muhasebeciye ödeme yapacaksınız)
- İhracat olduğu için KDV ödemeyeceksiniz; ancak gelir vergisi ödemeniz gerekecek. Eğer yazılım hizmeti ihracatı yapıyorsanız %80 gelir vergisi muafiyeti var ve bu gerçekten büyük bir avantaj (başka hizmet türlerinde de geçerli olabilir, araştırmak gerekli). Gelir vergisini daha da düşük ödeyebilmek için mümkün olduğunca gider göstermeniz gerekir; ancak yaptığınız işin türüne göre, gider gösterebileceğiniz çok fazla bir şey olmayabilir. (
- İşletme için adres göstermeniz gerekli, bunun stopajı olur (eğer bir yer kiralarsanız + kira bedeli)
- Bağkur primi ödemeniz gerekli (şu an en düşük indirimli prim 5900 TL)
- Muhtasar vb ıvır zıvır ödemeleriniz olur ama bunlar çok yüksek meblağlar değil.
- Ödemeyi sizin ticari banka hesabınıza döviz olarak yapacaklar, bankanın da bir miktar kesintisi olur.
Eğer genç girişimci desteğinden yararlanmanız mümkünse:
- İlk 1 yıl bağkur primi ödemezsiniz.
- İlk 3 yıl belli bir miktara kadar gelir vergisi muafiyetiniz olur.
Zor bir iş değil. Banka hesabı açmak haricindeki işlemleri muhtemelen muhasebeciniz tek başına bir iki günde halleder. Önemli olan alacağınız ücretin ne kadar olduğu, uğraşmaya değip değmeyeceği. - 20-07-2024, 01:17:23https://wise.com/us/invoice-generator/
https://invoice-generator.com
ödemeleri kripto ya da wise payoneer gibi yerlere alırsanız sorun yaşamazsınız.
Resmi fatura kesmek için ticari işletme olduğunuz anda yaklaşık %40lık kısmın vergi stopaj bağkur vs gibi giderlere gideceğini unutmayın. Resmi ve gerçek fatura olacaksa 900 x 1,4 hesaplayıp öyle fatura kesmeniz gerekiyor.
Eğer bir yerde sigortalı çalışıyor ve kendinize ait bir yerde hizmet verecekseniz sadece gelir vergisi ödersiniz.
Diğer bir yöntem ise siz ticari işletme değilseniz sizin adınıza gider pusulası düzenleyecekler ama dikkatli olun bu gider oranınızı maaşınızdan kesmesinler. Kurnazlık yapmak isteyebilirler.
Daha başka bir yöntem ise emeklilik ve sağlık sigortası içeren bir sözleşme ile remote çalışan olacağınız yöntem. Burada size herhangi bir maliyet yansımaz ve tüm vergileri şirket öder ama bunun için işvereninizin olduğu ülke ile Türkiye arasında Ikili sosyal güvenlik sözleşmesi olması gerekiyor.
İşe yarıyor ama Türkiye tarafında maliyeye takılır mı bilmiyorum tek olasılık o ülke faturayı türkiyeyle paylaşıyorsa öyle olur ama olacağını sanmam.
