VelatErtach adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Nedir Bu Ticaretin Doğrusu? Grafikerler Buyurun
39
●1.630
- 08-06-2024, 12:42:06çok yanlış bakıyıorsun, hazır bir şey satın almıyorsun, sen önceden seri üremli bir şey alsan onun iadesini yapabilirsin, iadesini alan firma da onu başkasına satabilir, ama senin firmana özel bir logoyu emek verip sıfırdan yapacak... sen bunu beğenmezsen o tasarımcının emeği ne olacak? o logoyu sonuçta başkasına yaptım diye satamaz, biraz mantıklı olun.
- 08-06-2024, 12:42:07Olması gereken bence istekler iletilir ortalama bir fiyat verir yarısını şimdi diğer yarısı iş bitimi der ödemeyi yaparsınız. İstekleri karşılayıp karşılamadığını tasarımı ortaya çıkardığında görmüş olursunuz kafanıza yatmayan eksik kalan kusurları bak burası böyle böyle olacaktı dersiniz herşey başta açık anlaşılır net konuştuktan sonra revizeden kaçmaz kalan ödeme için sallamaz kaba tabirle her iki tarafta bu şekilde ticareti sağlıklı ilerletebilir.
- 08-06-2024, 12:44:32Üyeliği durdurulduKesinlikle yapılacak işin kalitesi ve ciddiyeti kadar kendisi ödeme de alacak. Şöyle düşünelim. Konuştuk tasarımcı ile verdik detayları ve örnek atıyorum o logoya 2k dolar para verecez o adam sabahtan akşama kadar tasarım yapacak ve en ince detayına kadar düşünecek. Kendisi defalarca bitirdiği logoyu inceleyip revize edecek ve sonra bize sunacak sadece 1 hakkı olacak bizim tarafımızdan. Eğer yaratıcılık ilgimizi çekerse biz revize isteriz ama istediğimiz veya aradığımız şeyden çok uzaklarda oynuyorsa yollarımızı ayırırırz.Jorphy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-06-2024, 12:47:19Üyeliği durdurulduPeki ya müşterinin parası? Kendisi için parası da değerlidir tasarımcının emeği kadar. Kullanmayacağı logoyu satın alıp ne yapacak?VektorMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geniş düşünebilmemiz için yazıyorum. Ayrıyetten o şirketin zamanı da çok önemlidir. - 08-06-2024, 12:47:24zevkler ve renkler görecelidir, tasarımın kötü ya da ilgi çekici olmaması her zaman grafikerden kaynaklı olmayacağı için çok iyi bir tasarım çıkartsa bile karşı taraf beğenmediği zaman 2-3-4-5 artık kaç saat uğraştı ise o emeği gidecek ve beynini yorduğu ile kalacakVelatErtach adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
böyle düşünmek lazım - 08-06-2024, 12:47:50Bu hizmette İş ortağınız bir grafiker arıyor, kendine köle değil.
Bahsettiğiniz gibi bir çalışma modeli yok. Grafiker arkadaş emek verecek zaman harcayacak belki sizin brif eksiğiniz belki takıntılarınız belki bambaşka durumlardan dolayı günler harcanacak sonra beğenmedim deyip iptal etmiş olacaksınız. İş etiğine aykırı durumlar içinde kalacaksınız.
Bahsettiğiniz gibi profesyonel iş istiyorsanız gidersiniz kurumsal bir firmaya +KDV ile faturalı sözleşmeli iş yaparsınız.
Brifinginizi istediğiniz logoyu net anlatacak şekilde iletir, örneklerinizi alır, varsa beğenmediğiniz noktalar için revize işlemlerinizi yaptırırsınız.
Arada doğacak anlaşmazlıkları da hukuk yoluyla çözümlersiniz.
Diğer tüm durumlarda alınan hizmet standart bir hizmettir, hiç bir taraf memnun ayrılmaz - 08-06-2024, 12:49:11Sizin beğenip beğenmemeniz önemli değil. Adam uğraşacak vakit ayırıp emek verecek. Emeğinin karşılığını ne olursa olsun vermek zorundasınız.
Çalışmaya başlamadan önce referans çalışmalarını ister göz atarsınız. Böylece kafanızda az çok nasıl bir şey okacağı hakkında fikir oluşur işi ona göre verirsiniz.
Veya biz profesyonel bir şirket olacağız işi profesyonellere bırakalım diyorsanız bildiğim bir firma var ileteyim size fiyat alın. Londra ve istanbulda ofisleri var fakat alacağınız fiyat 3-5k değil. Madem profesyonel bir kurumsal kimlik istiyorsunuz 10 bin dolarda ödersiniz değil mi? - 08-06-2024, 12:50:36Üyeliği durdurulduHmm. Sözleşme üzerinden gerekli anlaşmalar yapılır dediğiniz gibi ama hala sanki aradığım cevabı bulduğumu hissetmiyorum. Bir yerde bir eksiklik varhllksl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle