Entegratör ile iptal işlemi yapılamıyorsa, Bu yanlış kesilen fatura muhasebeciye bildirilerek hiç dikkate alınmaz, maliyeye beyan edilmez. iptal gibi davranılır.
ama doğru kesilmesi gereken faturayı yeniden keserejk faturanın alt kısmında açıklamaya "sehven yanlış kesilen şu tarih, şu fatura numaralı faturanın doğru kesilmiş halidir" diye açıklama yazın.
7 günden sonra geriye dönük fatura kesilmez ama bu istisnai durumda yanlış kesilen fatura tarihi dikkate alınarak yeniden fatura kesebilirsiniz, sadece tespit edilirse usulsük cezası yersiniz.
Devletinde vergisel açıdan başka bir zararı olmamış olur.
Yanlış fatura kestim ne yapabilirim?
12
●946
- 03-06-2024, 15:52:04konu için özelge yayınlanmış
https://forum.efatura.gov.tr/view.php?id=2596
Ticaret kanuna göre faturaya 8 gün geçtikten sonra yanıt verilememektedir. Ancak e-fatura uygulamsı 8 gün geçtikten sonra uygulama yanıtı göndermeye engel olmamaktdır. Dolasıyla tarafların analşaması halinde 8 günden sonra da uygulama yanıtı gönderilebilir. Ya da sehven gönderilen fatura için karşı taraf iade faturası düzenleyebilir.
buradaki özelgeden de ilerleyebilirsiniz : https://forum.efatura.gov.tr/view.php?id=97504
daha çok firmalardan bahsedilmiş ancak şahıslar için de iptal yolu mutlaka vardır.
hiç yorulmadan vergi dairesinden daha net bligi alabilirsiniz - 03-06-2024, 15:56:25hocam iptal faturası diye birsey yok zaten süresi geçsede muhasebe v.d sinden dilekçe ile iptal edebiliyor muhasebene sorsan zaten o söyleyecektir.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-06-2024, 15:59:008 günlük itiraz süresi dolmamak şartıyla Temel Fatura İptal Portalı üzerinden satıcının ilgili fatura için iptal talebinde bulunma hakkı vardır.
bunu böyle biliyorum hocam sıkıntı yaratabilir hızlıca dilekce oluşturmanız lazım