• 12-05-2024, 08:17:08
    #1
    Merhaba, son 3 4 gündür hiç konu göremedik sizce R10 platformu üzerinde içerik sektörü tamamen bitti mi ? Yönetimden bunun ile ilgili tekrardan sektörün canlanması için ilgilenim talep ediyoruz. @Coşkun Çetin;
  • Kabul Edilen Cevap
    • Yapay Zeka bahsettiğiniz sektörü epey yordu. Bence ilerleyen zamanlarda yazılım ve grafik sektörlerinide sıkıntıya sokacak gibi duruyor.

      Google yapay zeka ile üretilen içeriklere çok önem vermiyor ve bunu algılıyor gibi. Organik yazılan içerikler her zaman avantaj sağlayacak fakat herkes organik yazdırmak istemeyebilir, tamamen bütçe meselesi..

      R10 ile alakalı bir durum yok.
      Gerçekten R10 aktiflik bakımından her zaman büyüyerek ilerliyor. Çünkü her yeni gün aramıza çok fazla davetiye ile kayıt olan gerçek yeni kullanıcılar katılıyor
      R10'u dünyanın ve ülkemizin yansıması gibi düşünün. Real hayatta neler yaşanılıyor ise burada aynısı yaşanılıyor.

      Bitcoin çok popüler olduğu zamanlar bitcoin konuşuldu.
      Ekonomi sıkıntılar yaşandı sürekli işlerin kötü olduğu konuşuldu.
      Pandemi zamanı hastalık, sağlık konuşuldu..

      Ne yaşanılıyorsa buraya o yansıyor.
  • 12-05-2024, 08:28:33
    #2
    Yapay zekanın gölgesinde kaldı içerik sektörü. İnsanlar hem maaliyeti ucuz hem çok hızlı olan yapay zekayı tercih ediyor. Google'da çok büyük bir yaptırım uygulamadığı için yapay zeka içeriklerine şuan için herkes yapay zekayı tercih ediyor. GPT-5 çıktığında artık tamamıyla içerik sektörü yapay zekanın gölgesinde kalacaktır diye düşünüyorum.
  • 12-05-2024, 08:48:57
    #3
    🥇Claude Opus 4.8🥇
    Bence google in güzel yaptırımı var ama insanlar fark etmiyor. Çok güzel yazıyor bu yapay zekalar diye bakıyor ama sitelerin yüzde 99 unda iyi sıralama almıyor makaleler.
  • 12-05-2024, 09:03:41
    #4
    Yapay zekanın tabiki katkısı var o tartışılmaz fakat, içerik sektörü öyle veya böyle bitmeye mahkumdu çünkü arama motorları ve insanlar yeterince doydular diye düşünüyorum. Zaten spamda tuzu biberi yıllardır bu sektörü baltalıyordu kişisel fikrim kesinlikle üzülmüyorum bu şekilde daha iyi oldu.
  • 12-05-2024, 09:06:29
    #5
    donanim.net
    Forumda bilen bilmeyen her önüne gelen makale yazarı oldu. Haliyle güven kırıldı. Ben bile sitelerimi güncel tutamamak pahasına uzun zamandır içerik siparişi vermedim.
  • 12-05-2024, 09:19:04
    #6
    En Kaliteli Yazılımcı ⭐⭐⭐
    Koskoca bir sektör çöktü, sürekli konu açıyorsunuz coşkun çetin işte yaptırım uygula bişey yap canlansın falan, müşteri yoksa ne yapsın? Yapay zeka yasaklanması saçma bir şey. Sırf siz kazanın diye oluşmak üzere veya oluşan yeni koca bir sektör yasaklanmayacak hocam.

    yukarıdaki bi arkadaş demiş yapay zeka kötü çıkarıyo diye, 10 dk ayırıp editleyince benim burdan verdiğim makalelerden çok daha iyi sıralama alıyor
  • 12-05-2024, 09:21:20
    #7
    Denokaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Koskoca bir sektör çöktü, sürekli konu açıyorsunuz coşkun çetin işte yaptırım uygula bişey yap canlansın falan, müşteri yoksa ne yapsın? Yapay zeka yasaklanması saçma bir şey. Sırf siz kazanın diye oluşmak üzere veya oluşan yeni koca bir sektör yasaklanmayacak hocam.

    yukarıdaki bi arkadaş demiş yapay zeka kötü çıkarıyo diye, 10 dk ayırıp editleyince benim burdan verdiğim makalelerden çok daha iyi sıralama alıyor
    Burada bir üyelik fiyatı yıllık 25.000TL, işimiz bu çabalamamız ve kurtarmamız için bir şeyler yapmamız gerekmekte. Sürekli konu açıyorum rahatsız oluyorsanız benden engelleyeyim sizleri konuma giriş yapmamış olursunuz bu sayede. Dünya kadar borcu olan ve tek işi bu olan benim gibi bir insana sürekli konu açıyorsunuz diye itham etmeniz çok yanlış.
  • 12-05-2024, 09:23:40
    #8
    Aslında bitmedi şekil değiştirdi, akıntıya karşı kürek çekilmez. Sizde yapay zekadan faydalanarak daha hızlı ve çok içerik üretebilirsiniz fiyatları ona göre ayarlarsınız. Yapay zeka birçok sektörü kaçınılmaz bir şekilde etkiledi ve bu etki artarak devam edecek.
  • 12-05-2024, 09:40:26
    #9
    Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aslında bitmedi şekil değiştirdi, akıntıya karşı kürek çekilmez. Sizde yapay zekadan faydalanarak daha hızlı ve çok içerik üretebilirsiniz fiyatları ona göre ayarlarsınız. Yapay zeka birçok sektörü kaçınılmaz bir şekilde etkiledi ve bu etki artarak devam edecek.
    Hocam 2021 yılında ekibimde 9 farklı dilden 55 yazarım vardı toplam, şu anda 7 kişi kaldı ve 2 farklı dil sunabiliyorum. O zaman çektiğimiz krediler bu aylarda üstüme binmeye başladı ödemeyi bırakın kendi geçimimizi karşılayacak parayı zor karşılıyor kazançlarımız. Bence yapay zeka çok fena patlatacak ve şu Adsense ve SEO’larda yapay zeka kullanan çoğu kişi temizlenecek zaten Google önüne geçemedi ve bu yola başvurdu. SEO ve Adsense gelirli sitelerde yapay zeka kullanan herkesi temizleyecekler ben bunun inancı içerisindeyim.