• 15-03-2024, 12:44:16
    #28
    Dursoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçmiş olsun
    Sizin gittiginiz guzargahta benzinlik girişi ve cıkışı var mutlaka hız sınırı vardır yanı hız tabelası koymuşlardır
    ona dikkat ediniz yanı anlatmak istedigim 30 tabelası varsa yada 50 tabelası varsa 70 le gittiyseniz kusuru size yazarlar. tabela yoksada sonradan tabela koyabilirler ona dikkat edin. ( sizin aaç kızaklamış frene bastıgınızda sağa dogru yön degiştiriyor )

    bununla geçmiş olsun cana gelmemiş sigorta kasko yaptirir çok geçmiş olsun
    Hayır etrafta hız tabelası kesinlikle mevcut değil bu yol zaten komple hatalı. Hız tabelası yok hocam
  • 15-03-2024, 12:44:42
    #29
    Merhabalar,
    Öncelikle trafik polisinin tuttuğu raporu iyice okumalısınız ve ona göre imza atmalı olduğunuzu unutmayınız çünkü en ufak bir hatalı çizim veya levha işleyişi değiştirebiliyor.
    Daha önce benim başıma geldiği için söylüyorum. Motosikletim ile ilerlerken sağa dönüş esnasında arkamdan gelen araç bana çarptı ve trafik polislerini tanıyan çekici ile aralarındaki dialog sonrası tutulan kaza tutanağı ile ben kusurlu çıktım. Belki de o an can havli ile kurduğum cümle devrikti. Sonra İtiraz ettim ama yine de ben kusurlu sayıldım.
    O yüzden İlk tutanak çok önemli.
    Kamera kaydınıza gelince; sizden önceki geçen araç kavşağa / kesişme noktasına gelirken yavaşlıyor. Burada hızınızın kesilmediği söylediğinizden daha yüksek hızda olduğunuz görülmekte ve bence çevrede herhangi bir uyarı levhası yok ise haklı çıkabilirsiniz ve kusurunuz 10/2 olur ama dediğim gibi uyarı levhası vb bir durum var ise ve hızınızın yüksek olduğu söylenir ise; karşı taraf kontrolsüz şekilde yola giriş yapmaktan tali kusurlu olarak gözükebilir.
    Sonuçta buna karar veren merciiler kazayı sizin gibi görüp yaşamadığı için tutanak ve araçların yönü çok önemli. Çünkü polis memuru ben sola dönüş yapıyordum ama aracı fark edince çok hızlı geldiği için panik yaptım diye savunma yapabilir.
  • 15-03-2024, 12:46:32
    #30
    Hızınız sizi %25 kusurlu yapacaktır. İtiraz ediniz sonuçta lastik fren izi ölçülmedi olarak anladım. Bir de vitesin o anki durumunu gösteren bir fotoğraf var mı? ( otomatik değilse )
  • 15-03-2024, 12:50:18
    #31
    BLev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hızınız sizi %25 kusurlu yapacaktır. İtiraz ediniz sonuçta lastik fren izi ölçülmedi olarak anladım. Bir de vitesin o anki durumunu gösteren bir fotoğraf var mı? ( otomatik değilse )
    Hayır yok maalesef
  • 15-03-2024, 12:50:59
    #32
    göz var nizam var yolunda gidiyorsun sen adam önüne atlamış direk ve seni fark etmiş gaza yüklenmiş kurtarırım düşüncesi ile..
    sende onu fark ediyorsun son anda vurmamak için sağa kırıyorsun direksiyonu yani onun kaçış noktasına direksiyon kırıyorsun..
    kim ne derse desin her yerden suçlu o arkadaş bence geçmiş olsun.
  • 15-03-2024, 12:55:08
    #33
    Hocam kesinlikle öbür tarafta sorun. Bu durumu sıkça yaşıyorum bende bu sebeple gidip geldiğim yol sabit olduğu için ezberimde ve buralara geldiğimde yavaşlıyorum mümkün olduğunca. Önemli olan kimin haklı kimin haksız olduğu değil sonuçta maddi olarak zarar görüyor her iki tarafta şu durumda her ne kadar karşı taraf %100 kusurlu olsa da araç kullanırken lütfen kurallara uyarak kullanıyorsanız bile uymayanlara dikkat edin.
  • 15-03-2024, 12:55:30
    #34
    Geçmiş olsun, şehir içinde tali yol ana yol kavramı artık maalesef yok. Dur tabelası varsa kusur %100 diğer arkadaşta geçmiş olsun.
  • 15-03-2024, 12:56:07
    #35
    ChatGPT & Lisans Ürünleri
    Benzinlikten çıkan ilk araç görüşünüzü kısıtlamış. 9-10 saniye arasında fren yaptığınız ve aracın manevra yaptığı çok net görülüyor. Herhangi bir kusur yok, hızdan ötürü diğer arkadaşların dediği gibi %25 size yazılabilir. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.

    edit: o mesafeden direksiyonu terse kırıp kurtarmak, o an havliyle kimsenin aklına gelemez. O hızda ani manevra aracı takla bile attırır. F1 pilotu musunuz siz nereye manevra yapıyorsunuz 😄
  • 15-03-2024, 12:58:59
    #36
    Geçmiş olsun aynı şekilde ana yolda motosikletle giderken tali yoldan çıkan bi araç bana yandan vurmuştu ve bende tramva oluştu, artık benim için trafikteki herkes kör sürücü ve gözüm sürekli ara sokaklardan önüme biri atlayacakmı diye bakmakta.