Merhabalar,
Öncelikle trafik polisinin tuttuğu raporu iyice okumalısınız ve ona göre imza atmalı olduğunuzu unutmayınız çünkü en ufak bir hatalı çizim veya levha işleyişi değiştirebiliyor.
Daha önce benim başıma geldiği için söylüyorum. Motosikletim ile ilerlerken sağa dönüş esnasında arkamdan gelen araç bana çarptı ve trafik polislerini tanıyan çekici ile aralarındaki dialog sonrası tutulan kaza tutanağı ile ben kusurlu çıktım. Belki de o an can havli ile kurduğum cümle devrikti. Sonra İtiraz ettim ama yine de ben kusurlu sayıldım.
O yüzden İlk tutanak çok önemli.
Kamera kaydınıza gelince; sizden önceki geçen araç kavşağa / kesişme noktasına gelirken yavaşlıyor. Burada hızınızın kesilmediği söylediğinizden daha yüksek hızda olduğunuz görülmekte ve bence çevrede herhangi bir uyarı levhası yok ise haklı çıkabilirsiniz ve kusurunuz 10/2 olur ama dediğim gibi uyarı levhası vb bir durum var ise ve hızınızın yüksek olduğu söylenir ise; karşı taraf kontrolsüz şekilde yola giriş yapmaktan tali kusurlu olarak gözükebilir.
Sonuçta buna karar veren merciiler kazayı sizin gibi görüp yaşamadığı için tutanak ve araçların yönü çok önemli. Çünkü polis memuru ben sola dönüş yapıyordum ama aracı fark edince çok hızlı geldiği için panik yaptım diye savunma yapabilir.