• 11-02-2024, 23:11:47
    #10
    https://youtu.be/wC4jxdbpOpI?si=mBD00lsmWyS04EFa


    Benim hayatımdaki panik atak diye ağzıma eden sosyal ortamda yemek yiyememek heran olan ölücek korkusunu geçiren ve ilaçsız iyi eden izzet hocamdan başka psikolog bilmiyorum. Antidepresan kullanan arkadaşlarımın halini gördükçe çok şükür halime diyorum.
  • 11-02-2024, 23:15:52
    #11
    Evet, psikolog ve psikiyatrist desteği hala alıyorum. İyi ki de almışım keşke daha önce almaya başlasaymışım.

    Not: OKB ve anksiyete bozukluğu
  • 11-02-2024, 23:16:42
    #12
    Haz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hiç gitmedim, gitmem de.

    Derdimi spontane bir şekilde rastgele insanlara anlatırım genelde. Oturup, uslu bir çocuk gibi birine bir şeyler anlatmak; onun yönergelerini emir telakki etmek bana göre değil. Hele hele karşımdaki kadınsa manipüle eder, üstünlük kurarım. Öyle rezidansta oturup, tatlı tatlı işine gidip gelen biri bana yardımcı olamaz.

    Bazı ünlü psikologları hariç tutuyorum. Benden yaşça büyük, hayat tecrübesi oturmuş olanları. Onlarla muhabbet etmek ve feyz almak isterdim.
    Hocam psikologa gittiğinizde derdinizi anlatıp sohbet etmezsiniz, veya feyz almazsnız zaten Elbette her psikolog için aynı şeyleri ben de söyleyemem ancak psikologlar,
    Sizi tanımaya çalışır, kişiliğinizi ve davranışlarınızı analiz eder. Size yaşadığınız sorunları çözmeniz için profesyonel tavsiyelerde bulunur. Bu size bir arkadaşın "üzülme geçer, takma kafana" diyeceği türde tavsiyeler değildir. Hayata bakış açınızı, kendinizi yeniden değerlendirmenizi, sınırlarınızı keşfedebilmenizi sağlar Sadece bahsettiğiniz problem(ler)e yönelik olarak değil, genel bir iyilik haline bürünmeniz için telkinlerde bulunurlar
  • 11-02-2024, 23:16:49
    #13
    Psikiyatriye gittim iyi ki de gitmişim.Panikatak vardı.Düzenli ilaç kullanıyorum ve çok şükür uzun zamandır da geçirmedim.Şu an gayet iyiyim hatta ilaçları bırakmayı da düşündüm ama doktora danışmadan da bırakmak istemiyorum geri başlamasın diye.Bir sorununuz varsa kesinlikle çekinmeyin ve doktora gidin.Sorununuz çözülene kadar gerikirse doktor doktor gezin.Sağlık paradan önemlidir.
  • 11-02-2024, 23:17:54
    #14
    gittim 13-15 yaşında annemin zoruyla çok kiloluydum,aşk acısıda çekiyordum.ama bunalımda felan değildim.teyzemde arkadaşı olan doktora götürdü oda psikiyatri bölümünde çalışıyordu. 30 yaşlarında çocuktu.cin şeytan görüyormusun,bunlar hakkında ne düşünüyorsun dedi. beni salsın hemen diye bilimden aşktan bahsettim.bu çocuğun birşeyi yok demiş bizimkilere aksi bir şey söylesem salmayacaktı beni biliyorum
  • 11-02-2024, 23:19:36
    #15
    ayoft.com
    Maddi imkanlar dahilinde herkesin gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Konuda mesleği küçümseyenler olmuş, yardımcı olamazlarmış, dışarıdan birine anlatması daha iyiymiş vs. garip cidden. Bu insanların uzmanlık alanı bu; senin hal, hareket, mimiklerinden bile çıkarımlar yapıp yönlendirme yapabilecek kişiler.
    Velhasıl düzenli psikologa gidip görünmek biraz zengin işi açıkçası, devlet psikiyatri veya psikologlarına görünebilirsiniz. Ben çok faydasını gördüm, her gittiğimde de çok güzel ilgilenildi. Yıllarca kendi başa çıkmaya çalıştığım sorunlarımın daha da büyüdüğünü farkedince başvurmuştum ve iyi ki de profesyonel bir destek almışım diyorum.
  • 11-02-2024, 23:20:13
    #16
    Ülkemizde zannımca 10 kişiden 15 tanesi psikoloğa gitmesi lazım. (Rakamları yanlış yazmadım)

    Ama psikoloğa gidecek parası olmadığı için erkekler kadınları dövüyor. Kadınlar evli olduğu halde sosyal medyada başkalarında mutluluğu arıyor. Bu sebeple de sabah programları müşteri avlıyor. Hasılat yapıyor.
  • 11-02-2024, 23:33:04
    #17
    Ülke olarak piskolog şart
  • 11-02-2024, 23:33:18
    #18
    konuşma seansı terapisini bilmem ama , İlaçları etkili çevremde gördüm .
    Keşke hiç ihtiyaç olmasa...