• 23-01-2024, 22:40:11
    #19
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şöyle anlatayım, inançlı insan değilim şahsen.
    Yaşam ve ölüm boş geliyor doğduktan önce nasıl yoksam öldükten sonrada yok olacağım 10 yıl yaşasam ne olur 100 yıl yaşasam ne olur hastalıklı bir yaşamdayken etik kurallar doğrusu yaşama bağlı kalıyoruz ancak bu da boş insan yaşamak istiyor ancak beyin yaşamın da boş olduğunu zamanı geldiğinde anlıyor.
    Bilinçli varlık olunca temel amacında yaşamını devam ettirmek değil de bilincini devam ettirmek oluyor ama bilinçte ölümü kabul ettikten sonra yapacak bir şey kalmıyor.
    Varlığımın farkındayım ancak bilincim bunu kabul etmiyor oysa bilinçsiz varlıklarda varlığını kabul etmiyor mu? Acı çekmiyor mu bilinçsiz varlıklar? Emin ol bilinçsiz varlıklarda ölümü anlasaydı yaşamaktan pek hoşnut olmazlardı.
    Bence hocam tavsiyeye ihtiyacınız yok ama benim kendi düşüncem 5 6 yaşındaki çocukla aynı kazanabildiğiniz kadar para=güç imkan yaratıp bir yandan bedensel rahatlığınızı sağlayıp diğer yandan sizin varlığınızı devam ettirecek araştırmalar geliştirmelere odaklanmak. kalkıpta kendimize zarar verecek halimiz yok ki buda saçmalık en azından bir cevap veya bir çözüm bulma ihtimaliniz olur.
  • 23-01-2024, 22:43:46
    #20
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Gelmişken yaşamayalım mı
    hocam siz olmazsanız gmailleri kimden alacağız ya 😂