• 09-01-2024, 17:39:17
    #10
    Çocuk için önce bazı maddi şeyleri hazır ve inşa etmeyi beklersek o iş bizim ülkede zor hocam. Kaldı ki, yeterli maddi imkanı sağlayamadınız diyelim, insansınız oldu ki yetiremediniz. Bu yüzden "sizin gibi ata olmaz olsun" diyecek, materyalist odaklı yetişecek bir çocuğun önüne dünyaları serseniz zaten tatmin olmaz.
  • 09-01-2024, 17:40:04
    #11
    Türkiyeden taşınmadan yapmayın hocam, benim de küçük kardeşim var aynılarını düşünüyorum.
  • 09-01-2024, 17:41:36
    #12
    Vitruvius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çocuk için önce bazı maddi şeyleri hazır ve inşa etmeyi beklersek o iş bizim ülkede zor hocam. Kaldı ki, yeterli maddi imkanı sağlayamadınız diyelim, insansınız oldu ki yetiremediniz. Bu yüzden "sizin gibi ata olmaz olsun" diyecek, materyalist odaklı yetişecek bir çocuğun önüne dünyaları serseniz zaten tatmin olmaz.
    Normal insani şartları istemek için materyalist olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Açlık sınırının altında asgari ücret olan bir ülkede yaşıyoruz. Keşke materyalist olsa insanlarda her hikaye anlatanın peşinden bir çuval tuzla koşmasa
  • 09-01-2024, 17:42:16
    #13
    ataaroot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Alışıyor ama çocukta hasar bırakabiliyor hocam, küçükken ailemle tartışmaktan başka bir şekilde iletişim kurmazdık.. Ve sonucunda sinir sorunlarına yol açtı
    hasar elbet bırakır orası apayrı bir konu. Sonu olmayan bir konu.
  • 09-01-2024, 17:47:34
    #14
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Normal insani şartları istemek için materyalist olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Açlık sınırının altında asgari ücret olan bir ülkede yaşıyoruz. Keşke materyalist olsa insanlarda her hikaye anlatanın peşinden bir çuval tuzla koşmasa
    İnsani şartlarda hemfikiriz zaten, anlatmak istediğim hayatın içinde zaman zaman varlık da olacak yokluk da. Ben şahsi olarak kısmen size katılmakla birlikte, önceliğin dürüst, vicdanlı ve saygılı bir çocuk yetiştirmeye odaklanmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.
  • 09-01-2024, 17:48:01
    #15
    ByBaLTa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Valla benim iki tane evladım var evladım olduktan sonra rızkım arttı. Evlatlarına elinden gelen iyi şeyleri saglamaya bak yeterli olur bence
    Mesela çocuğunuz hangi okulda okuyacak veya okuyor, en az bir kere yurt dışında gönderebilecek misiniz ? Yöneldiği alanda kendisini geliştirmesi için kaliteli ekipman alabilecek durumda mısınız ?
    Yanlış anlamayın yargılamak için sormuyorum. Karın doyurmaksa birşekilde karın doyar hocam. Benim babam inşaat işçisiydi aç kalmadık. Ama herşeye eksik kaldık. Kasteddiğim bu.
  • 09-01-2024, 17:51:32
    #16
    Çocuklarıma bıracağım en büyük miras hiç olmayacak olmalarıdır. Bir filozofun sözleriydi ve çok anlamlı. Avrupa da İsviçre gibi ülkelerde çocuğumun olmasını isterim. Ama Türkiye de değil. Bu vatana ihanet felan gibi algılayan insanlar var ama ben bu devlete bir çivi bile çakmam doğrusu. Bir de yanlış bir tabir var devletin suyunu ekmeğini yedin felan. Ekmeği biz satın alıyoruz. Suyun parasını biz veriyoruz, devletinmiş. Her şey milletin parasıyla olmaktadır.
  • 09-01-2024, 17:51:55
    #17
    Tüm bunları saglamak sizin veya benim elimde olan bir şey ben kendim aza tamah edip bir şeyler kazanmaya çalışmayıp devlet okuluna gönderiyorsam yada bir şeyler cabalamaya çalışmıyorsam o benim sizin probleminiz dir türkiye geneline baktıgında kimse çocugunu yurt dısına gönderemiyor zaten çünkü paramızın bir kıymeti yok yada çogusu az bi gelir kazanıyor
  • 09-01-2024, 17:54:36
    #18
    Ekonomik durumlardan ve sizin bahsettiğiniz etmenlerden dolayı şimdilik biz de düşünmüyoruz. Hanım istiyor ama hep bir adım geri duruyorum. Hesap edemediği bazı noktalar var. Ben refah düzeyinde değilsem, refahım ve durumum yerinde değilse asla bu dünyaya bir çocuk getirmek istemem.