• 18-11-2023, 12:30:50
    #10
    Her yer beton hocam, yağan yağmur kanalizasyona gidiyor. Tüketim çok fazla ayrıca.
  • 18-11-2023, 12:33:18
    #11
    Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
    Hocam öncelikle ülkemizde yağan yağmur suyunu, ızgaralar ile çok az toplayabiliyoruz. Ayrıca yağmur suyu toplama hatları genellikle ayrı bir hat ile değil kanalizasyon hattına bağlanıyor. Ayrıca ulkemizdeki boruların çoğu beton/ betonarme olmasına karşılık eski borular ve bu borularda debi kaçağı yüksek oluyor. Kaçak miktarını azaltıp yağmur suyunu daha iyi toplamamiz lazım çoğumuz görmüştür ızgara konan yerler öyle hatalı ki su oraya hariç her yere gidiyor.
    Barajlar yapım yerleri ise genellikle yanlış değil bu barajlar yerinin belirlenmesi bile uzun zaman alıyor. Vadi ağızlarına en çok yağmur toplayabilecek şekilde yapılıyor.
  • 18-11-2023, 13:06:27
    #12
    Şöyle düşünelim

    2021 yılından itibaren çok hızlı bir şekilde doğum oranı artan bir nufüs istanbul.

    bunların %90 ı Türk olmayan mülteci vb kişiler

    bu kişilerin beyin amigdalalarının yetersizliği ile beraber hayatı sorgulamadan yaşadıkları için halkımız da + olarak tüketim yaptığı için dolması imkansız.

    İstanbul artık insan kusuyor diyor yeter gelmeyin

    ve bu süreçin %90 sorumlusu MÜLTECİDİR GÖÇMENDİR
  • 18-11-2023, 13:36:45
    #13
    Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çünkü yağmur suyu Kar suyu kadar etkili değil.
    Kar yağarsa daha çok su bırakır arkasında.
    real2018 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kar lazım, Kar daha etkilidir.

    Arkadaşların dediği doğru aslında. yağmur sularının barajlara önemli bir etkisi olmaz. Yağmur suyu akıp gittiği için yeraltına çoğu zaman ulaşmaz. Asıl su sıkıntısını çözecek olan kar yağmasıdır. Kar sularının yer altına emilmesiyle daha fazla miktarda kalıcı bir su rezervi dolabilir.
  • 18-11-2023, 23:44:35
    #14
    Memleketin altı delindiği için yağan su alttan gidiyor...