• 03-11-2023, 00:20:37
    #1
    Arkadaşlar web sitemin admin mailine scam bir mail gelmiş mail gönderene baktığımda name@benimsitem.com şeklinde benim sitemin mail adresi ile bana göndermiş maili bu nasıl olabiliyor
  • 03-11-2023, 00:23:01
    #2
    insolitax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar web sitemin admin mailine scam bir mail gelmiş mail gönderene baktığımda name@benimsitem.com şeklinde benim sitemin mail adresi ile bana göndermiş maili bu nasıl olabiliyor
    Hocam mail sağlayıcı sitelerine shell atıyorlar ardından mail sağlayıcı üzerinden shell yardımıyla istediği mail adresinden bunu yapabiliyorlar.
  • 03-11-2023, 00:24:52
    #3
    EAWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam mail sağlayıcı sitelerine shell atıyorlar ardından mail sağlayıcı üzerinden shell yardımıyla istediği mail adresinden bunu yapabiliyorlar.
    hocam mail sağlayıcıdan kastınız nedir zaten direkt web adresinin mail adresine nasıl erişim oluyor onu anlamadım
  • 03-11-2023, 00:27:18
    #4
    SPF, DKIM, DMARC kayıtlarını yapın. SPF'yi strict olarak ayarlayın.
  • 03-11-2023, 00:28:08
    #5
    Mail spoofing yapılmış anladığım kadarıyla. Özelden iletişime geçerseniz önlem için bilgi aktarabilirim
  • 03-11-2023, 00:28:25
    #6
    insolitax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam mail sağlayıcıdan kastınız nedir zaten direkt web adresinin mail adresine nasıl erişim oluyor onu anlamadım
    Hocam siteninize cpanelden mail bölümünü kurdunuz diyelim x kişisi sitenize shell zararlı yazılım yükledi diyelim bu zararlı yazılım mail sistemi olan sitelerde fake mail yani istediği uzantı istediği site adı istediği kelimeyle istediği bir mail adresine mail atabilir.

    Detaylı bakmamı isterseniz 05442148605 yazarsanız bakayım yardımcı olayım
  • 03-11-2023, 00:34:00
    #7
    Bunu bir kaç yıl önce benden yaşamıştım bilmeyenler olabilir diye anlatıyorum, ortalama bir x ilan sitesinde ilanım vardı birisi WhatsApp'dan yazmıştı. Sistemi bilirsiniz parayı havuza atarsınız hesap teslim olunca site parayı size iletir. Kişi başka bir numaradan profil fotoğrafı vs ayarlı site gibi satın alma talebi gibi bir mesaj attı bana. Teyit olarak mail ister misiniz dedi evet dedim siteye ait bir mail geldi. Ben yazım yanlışlarından ve tavırlarından şüphelenmiştim siteye ulaştım ve ona göre hareket etmiştim. Bunun mümkün olmadığını düşünerek biraz siteye suç atar gibi olmuştum(ortak mı yapıyorsunuz bunu gibisinden) onlarında bana cevabı : ''Hayır bu mail sahtedir internetten araştırabilirsiniz biz göndermiyoruz bankaların mail adreslerinden gönderiyorlar'' dedi. Ne kadar mantıklı bilmiyorum.