• 10-10-2023, 09:00:15
    #10
    Tanıdıklarınızda set üstü diye tabir edilen ocak varsa geçici olarak onu alıp götürüp takabilirsiniz. Yukarıdaki bazı arkadaşlar kör tıpa olur demişler. Bence en mantıklısı o.
  • 10-10-2023, 09:04:04
    #11
    Nekra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Peki kör tıpayı size aldıramazlar mı? Bina içerisinde gaz tesisatı varsa, kanunen başka bir ısınma ve pişirme yöntemi kullanamazsınız. Gaz ile pişirmek ve ısınmak zorundasınız, bunun nedeni de işte sizin şu mevcut düşünceniz ile binayı havaya uçurma ihtimaliniz. Bugün bir kör tıpa takarsın, yarında onu söker kafana göre bir cihaz bağlarsın. Üç gün sonra binayı havaya uçurur, ilgili kurumların hepsini suçlarsın.
    Kusura bakmada ben başka şehirlerde birçok doğalgazımın açılımını bu şekilde yaptım. Bunlardan sonuncusu geçen yıldı. Ayrıca benim o kör tapayı çıkarıp başka birşey takacağımı nereden çıkarıyorsun anlamış değilim insanları tanımadan değişik değişik elementler uydurmayın lütfen herkes aynı değildir yapan olur mu bilmem ama beni tanımadan hakkımda hiçbirşey bilmeden bu şekilde konuşma hakkınız bulunmaz. Umarım ifade edebilmişimdir...
  • 10-10-2023, 09:12:35
    #12
    1 ay kadar önce ocak olmadan (0 daire) doğalgaz açtırdım. Hatta ocağı aldığım firma ocağı getirip mutfağın ortasına koydu bağlamadan gitti ne oldu dedim doğalgazı açtırın sonra bağlayacağız dediler.
  • 10-10-2023, 10:52:22
    #13
    Açılır hocam.
  • 10-10-2023, 17:06:45
    #14
    Olmaz diyenler ne yaşıyor anlamıyorum. Elektrikli ocak kullanacağım ben belki? Kör tapa yaptırın, açmaya gelen arkadaş mühürler sonrasında açarlar. Projede ama kombi + ocak geçiyorsa ocağı orda görmek isterler mi bilmem orasını projede yazan da önemli sanırım.
  • 10-10-2023, 19:47:10
    #15
    Bende yakın zamanda gazı açtıracağım. İstanbul’da ocak olmadan açılıyormuş.
    https://youtu.be/-ldZjGNcbV0
    İgdaş’ın kendi bilgilendirme videosunda açıklaması var.
  • 10-10-2023, 23:15:25
    #16
    Kem4l adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Olmaz diyenler ne yaşıyor anlamıyorum. Elektrikli ocak kullanacağım ben belki? Kör tapa yaptırın, açmaya gelen arkadaş mühürler sonrasında açarlar. Projede ama kombi + ocak geçiyorsa ocağı orda görmek isterler mi bilmem orasını projede yazan da önemli sanırım.
    Hocam tam olarak projeye göre olur, örneğin; proje kombi ise, doğalgaz sobası bağlayamaz. Değişiklik elbette mümkün ama bu dağıtım firmasının yetki verdiği bir firma tarafından, tadilat proje yapılması ve o projenin onayı ile mümkün.

    Edir
    Önemli not: Birilerinin görev ihmali yapması, mevcut kanunları değiştirmez. Olabilecek bir sorunda, devlet ile sizin muhatap olacağınızı unutmayınız!
  • 10-10-2023, 23:16:00
    #17
    bende ocak takılmamıştı kör tıpa taktım ve açıldı
  • 10-10-2023, 23:18:30
    #18
    İzmirde ocak olmadan açmadılar. Biz istanbulda açtırdık. Ama bizimki abonelik devriydi. İzmirde ki ilk açılış. Muhtemelen ilk açılışta proje uygunluğuna bakıyorlar.