• 30-09-2023, 00:11:40
    #1
    Merhaba arkadaşlar,

    Ben Akıp, 24 yaşında yeni bilgisayar mühendisliğinden mezun bir arkadasinizim, şuanda aktif olarak bir firmada Support engineer pozisyonu altında Devops ve firmanın ürünü üzerinde teknik destek veriyorum ( ortalama 8 aydir) bu süreçte özel sektörün iyi yanıni kötü yanını yaşadım.
    Büyük devlet kurumlarının isleyislerini, API yapılarını sistemsel olarak izledim ve kafamda kendimce kurguladim. Az ücret çok tecrübe açısından bana faydası dokundu bu anlamda.
    Fakat birilerinin altında çalışarak, kendimce hakkımı alamadigimi/ alamayacağıma inandım.

    Bu anlamda sizlerden fikir almak istedim, uzun vade de ne tür alanlara yönelmeyi, ne tür ek işler yapmayı ( ortaya bir şeyler çıkarmak ) tavsiye edersiniz ? Kendi tecrubelerinizden rica etsem bahsedebilir misiniz ? Tavsiyelerinizi de iletebilirsiniz.

    Hepinize teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
  • 30-09-2023, 00:22:01
    #2
    AI alanına ve C dillerine yönelebilirsin hocam. Bana göre yakın gelecekte çok talep edilen hizmet ve diller arasındalar.
  • 30-09-2023, 00:37:12
    #3
    whiteweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    AI alanına ve C dillerine yönelebilirsin hocam. Bana göre yakın gelecekte çok talep edilen hizmet ve diller arasındalar.
    AI alanı çok sevdiğim bir alan değil hocam, Türkiye de aynı zamanda veri setleri olarak şu zaman da çok yetersiz olarak görüyorum. C Dili konusunda da sanırım şuanda kompleks kodları hız açısından yazabilmek mesele gibi görüyorum, bu konuda gelistirmem gerek diye kendimi görüyorum ama bu alanda da kendimi tam olarak göremiyorum. Fikirleriniz için çok teşekkürler hocam.
  • 30-09-2023, 09:52:01
    #4
    Fikirlerinizi bekliyorum hocalarım.