Soru gayet açık. Film sitelerindeki reklamların ve site dizaynlarının berbat olduğunu düşünüyorum. Kendi sitemi açsam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? (kesinlikle reklam koymayacağım siteye) Ayrıca rekabet edebilir miyim?
Edit: Konu ile alakalı bir rehber buldum. https://www.r10.net/webmaster-genel-...ri-rehber.html
Film Siteleri İle Rekabet Edilir Mi?
65
●3.800
- 19-07-2023, 01:43:44film sektörünün illegal sektör oldugnu biiyorum hukuksal olarak problem yaşarsınız.
- 19-07-2023, 01:44:43Sanırım sadece telif sorunu oluyormuş. Vizyondan çıkmamış filmleri siteye koymadığımız sürece sorun olmaz diye düşünüyorum.Medyasatis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-07-2023, 01:47:42Hayır çıkmış filmleri paylaşmanız da telif hakkına sebebiyet verir. Daha önce film sitem vardı ve 2 defa dava yedim.(telif bildirme olmasına rağmen) İkisinde de sorun yaşamadım ve dosya kapandı. Lakin buna güvenmeyin. Her türlü dava açılıyor. Offshore kullanmadığınız sürece dava açarlar.Pusat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-07-2023, 01:51:05Bir kaç film sitesinde yalnızca filmin kaldırıldığını gördüm. (telif hakları nedeniyle yazmışlar) Ayrıca bunca site nasıl hala ayakta anlamış değilim. Kapanan gördüğüm tüm sitelerin kapanış nedeni "yasa dışı bahis". Teliften kapananı hiç görmedim.eypoffcl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-07-2023, 01:52:39Bir tek sorun telif olur. Sonuçta illegal bir sektör hocam. Onun dışında optimize edilmiş bir altyapı kurmanız gerek. Herşey bi yana telif hakkını bu işi bilen biriyle görüşmenizi tavsiye ederim. Onlar yapıyor bişey olmuyor bende yapayım diyip bi anda mahkemelik olabilirsiniz. Ayrıca reklam koymadan nasıl gelir elde etmeyi düşünüyorsunuz? Sonuçta giderleriniz sıradan bi host domain olmayacak.
- 19-07-2023, 01:56:052 kere film davasından yargılandım beraat ettim. Ancak buna güvenmeyin. Şimdi de ben karşı dava açacam. Böyle şeylerle uğraşmayı seviyorum. Burda mesele rakiplerin tasarımı değil herhangi bir dava geldiğinde bununla uğraşacak gücünüz olması.
DİPNOT: YouTube embed ile paylaşsınız bile dava açıyolar. Yaw olur mu öyle şey demeyin oluyor. Adam davayı açıyor kim haklı kim haksız kimsenin umrunda değil. Bir bakmışın kürsüde bunun suç olmadığını anlatıyorsun.