bycida adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
2-3 Yaş Bebek İsmine Tepki Vermeme Sorunu
17
●468
- 27-06-2023, 12:17:14Valla bende öyle düşünüyordum ama öyle değilmiş hocam. Tabiki tam olarak otizm değil bu durum daha çok dikkat / odaklanma bozukluğu gibi birşey ama müdahale edilmezse iz bırakabilir. aynı durumu yaşayan biriyle görüştüm. şuan 7 yaşına gelmiş çocuk ve hal ve hareketleri bariz sıkıntılı. kendi kendine çığlık atıyor hopluyor zıplıyor. 7 yaşında çocuk için normal hareketler değil.
- 27-06-2023, 12:20:31Şüpheniz varsa doktora götürmeniz en iyisidir. Kontrolden zarar gelmez. Fakat her çocuk aynı değildir. Belki daha kendini ismi ile bütünleştirmemiş bu yüzden bakmıyor da olabilir.
NOt: Beyfendi başlığı öyle bir yazmışsınız ki sanki bot çalışmıyor da yardım istiyor gibisiniz. - 27-06-2023, 12:21:43oda olabilir hişp pişt falan yapınca bakıyorBurakkurt0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-06-2023, 12:27:56Merhaba geçmiş olsun. Benim kızım 4 yasında otizm mevcut sizin yaslarda fark ettim. Öncelikle duyma problemi var mi diye işitme testi yaptirin. Daha sonra çocuk psikiyatriye götürüp durumu anlatın. Bir kaç test yaptıracak otizm bulgusu varsa heyete giriyorsunuz. Sonra özel eğitime gidebilmesi için rapor çıkarıyorsunuz. Çıkan raporun e devletten çıktı alıp özel eğitime varıyorsunuz. Devletin de özel eğitimi var , özelde ben özele gönderiyorum. Hic bir ücret yok servis dahil hepsini devlet karşılıyor. Özel eğitim şart çok faydası oluyor. Telefon tabletten ne kadar uzak olursa o kadar iyi tabi.
- 27-06-2023, 12:30:02rapor çıkarma durumunda kamuda görev alamıyor bilgisini edindim. polis hakim savcı vs. gibi.mustafacakir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabi sağlığı herşeyden önemli tabiki. Umarım o noktaya gelmez durum.
Peki 2 yaşlarda ne gibi belirtiler vardı hocam? - 27-06-2023, 12:33:41Sağlık önemli üstelik bu kalıcı bir durum değil rapor sürekli olmuyor.Befo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seslenince bakmaz, birşey istersin getirmez, diğer çocuklardan kopuktur, genelde tek oynamayı sever, paylaşımcı değildir, kendi kendine konuşabilir. Benim kizimda konuşma problemi de vardı, simdi çok çok iyi. - 28-06-2023, 03:26:38Yardımı olur mu bilmem ama çevremde bunu yaşayan bir arkadaş oldu. Tam bir telefon çizgi film delisi 2 yaşında Kız çocuğu hiç konuşmuyordu tepki de yoktu. Detayları çok bilmiyorum ama sanırım doktor tavsiyesi ile özel kreşe yazdırdılar. Çocuk bi açıldı valla şu an susmuyor. Bildiğin senden benden çok konuşup yorum falan yapmaya başladı. Şaşırmıştık. Kendi akranlarıyla olduğu için mi yoksa kreşteki etkinliklerden mi oluyor bilmiyorum ama çok fazla etkisi olmuştu
- 07-07-2023, 13:33:35bence ilk olarak KBB Uzmanına gösterin kulaklarında işitme ile ilgili bir sorunda olabilir.
- 07-07-2023, 13:44:23Öncelikle çok geçmiş olsun.
"Her çocuk gibi YouTube müptelası" cümlesini "size öyle kolay geliyor" olarak bende size yöneltmek isterim. Çocuk ağlıyor hop eline tablet, ama rezil etti bizi ortamda hop eline telefon, aman huzurumuz kaçmasın hop eline bilgisayar....
Örnekler çok. Bizim evde netflix disney ve amazon video mevcut, çocuklar ödevini yapmadan asla izleyemezler, evdeki görevlerini bitirmeden televizyon açamazlar. Benim telefonuma asla dokunamazlar.
Elbette çocukları kısıtlamamak gerek, bilgisayarı var ama on parmak ödevini bitirmeden bilgisayarın her hangi bir alanını kullanamazlar.
Şimdi konuya dönecek olursak, burada ve google üzerinden bilgi araştırarak sonuca varmayın, bir uzmandan destek alın. Tablet telefon ve televizyondan acilen uzaklaştırın. İlerde çocuk sanal ile gerçeği ayırt edemiyor (bizzat yeğenimizden yaşadığımız olaydır). Kuzenimin de çocuğu aynı durumdaydı, doktor teknolojiyi aileye ve çocuğa yasakladı. Çocuğun yanında telefona bile bakamadılar bir süre. Sonra çocuk aileyi farketti ve onlarla iletişim kurmaya başladı.
Özetle bazı fedakarlıkları kendiniz için de çocuğunuz için de yapmanız gerekir. Aman sussun, aman ağlamasın diyerek ilerde daha büyük sorunlara yol açacağınız yollar izlemeyin. Çocuğunuz ağlayarak ciğerleri gelişecek, üzülerek hayatın ne olduğunu öğrenecek ve şunu unutmayın, bugün ağlamasın diye ve sizin rahatınız bozulmasın diye yapacağınız şeyler ilerde telafisi olmayan sorunlara yol açar.