selam dostlar
cafe, otel vs. bilmediğimiz free wifi ağlarında bilgisayarımız ne derecede tehdit altındadır, bunun için ne gibi güvenlik tedbirleri alabiliriz?
açıkcası mobil internetim can çekişse bile güvenip bağlanamıyorum bu tür harici mekanlardaki free ağlara, sizce çok mu abartıyorum ?
Bilmediğimiz Wifi Ağında Güvenlik Tedbirleri (+r10)
6
●248
- 16-06-2023, 22:25:49
- 16-06-2023, 22:31:23Evet cok abartiyorsunuz hocamSEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cafede kim ne yapsın sizin dosyalarınızı
Çok fazla takmayın kafaya pek kafaya takılacak şeyler değil - 16-06-2023, 23:28:19fermayil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
youtube de video izlemiştim. pcye sızıp şifre ve çeşitli bilgileri çalan hackerların en sevdiği ortamların otel, cafe gibi alanlar oldugunu söylerdi. free wifi üzerinden sızması kolay oldugu için.
"sizin dosyanızı kim napsın" diye birşey yok hocam, olay ben değilim zaten hedef de direkt ben değilim ama en nihayetinde ben de mayın tarlası oynamıyorum bu pcde sonuçta iş yapıyorum
adam bir virüsle pcyi kitleyip sonra bilmem kaç btc diye mail atarsa geçmiş olsun. sonuçta milyon dolarlar kaybetmeyeceğim ok ama başına bir sürü iş çıkaracak. ancak dediğim gibi bu tür olaylar yaşanıyor ise elbette hedef ben değişim eti budu çok daha fazla olan birisine de denk gelebilir, pccinde çok daha fazla ederi olan dosyalar olan insanlar olabilir. zaten aslında hedefleri de öyle tiplermiş o izlediğim videoya istinaden. video sahibini de hatırlamıyorum ama bir siber güvenlikçiydi.
yani adam şu aykutu hackleyelim diye pusuda yatmıyor elbette, oltalama kime ne denk getirirse, benim duydugum anladıgım bu. sorum ise bunu yapabilirler mi? yapamamaları için biz ne yapmalıyız.