• 07-06-2023, 12:09:53
    #1
    Kurumsal PLUS
    Merhabalar,

    Bizlere, R10 üyeleri tarafından gelen sık soruların cevaplarını kısa ve öz olarak iletmek isteriz.

    Marka tescil işlemlerinde, şirket olması zorunlu mu ?
    - Hayır, marka tescil işlemleri için şirket olması zorunlu değildir.
    Marka tescil işlemi, bir kişi veya birden fazla kişi ile belirli bir markanın kullanım hakkını elde etmesini sağlayan bir işlemdir ve bu işlem için bireysel olarak da başvuru yapılabilir.
    Ancak bir şirket sahibi iseniz ve markayı şirket adına tescil ettirmek isterseniz, şirketinizin tüzel kişiliği altında marka tescil başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bu durumda, tescil edilen markanın kullanım hakkı da şirkete ait olacaktır.

    Marka tescil vekili olmadan yapılan başvurular riskli midir ?
    - Marka tescil başvurusu yaparken bir vekil yardımı alınması, başvurunun daha doğru ve etkili bir şekilde yapılmasını sağlayabilir. Marka tescil süreci oldukça karmaşık bir süreçtir ve hukuki nitelik taşıdığı için uzmanlık gerektirmektedir. Bu nedenle, marka tescil vekili olmadan yapılan başvuruların riskli olduğu söylenebilir.
    Başvuru sahibinin marka tescil süreci hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması, eksik veya yanlış bilgi vermesi, gerekli belgelerin tam olarak sunulmaması gibi durumlar, başvurunun reddedilmesine neden olabilir. Ayrıca, başvuruda yapılan hatalar nedeniyle ileride hukuki sorunlar yaşanabileceği de unutulmamalıdır.
    Bu nedenle, marka tescil başvurusu yapılırken bir vekil yardımı alınması, başvurunun doğru ve etkili bir şekilde yapılması açısından daha güvenli bir seçenek olabilir.

    Marka tescil işlemlerinde hangisi avantajlı ? Şirket adına başvuru şahıs adına başvuru
    - Marka tescil işlemlerinde, şirket adına başvuru yapmak genellikle daha avantajlı olabilir. Bunun nedeni, şirket adına yapılan başvurularda markanın şirketin mülkiyetinde ve kontrolünde olduğunun açıkça belirtilmesidir. Bu da markanın ticari değerini artırabilir ve markanın kullanımı sırasında ortaya çıkabilecek hukuki sorunları en aza indirebilir.
    Öte yandan, şahıs adına yapılan başvurularda markanın sahibi ve kontrolü açıkça belirtilmediği için, markanın kullanımı sırasında hukuki sorunlar yaşanabilir ve markanın ticari değeri azalabilir. Ancak her durum farklıdır ve hangi seçeneğin daha uygun olduğunu belirlemek için profesyonel bir hukuk danışmanı ile görüşmek önemlidir.

    Marka Tescil belge ücretini ödemek zorunda mıyım?
    - Evet, marka tescil belgesi ücretlerinin ödenmesi zorunludur. Marka tescil belgesi, bir markanın tescil edilmesini ve korunmasını sağlamak için gereken resmi bir belgedir. Bu belgeyi almak için ilgili kurumlara belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Ücretler, başvuru yapılan markanın sınıfına, coğrafi kapsamına ve başvuru şekline göre değişebilir. Daha detaylı bilgi için, markanızı tescil ettirmek istediğiniz ilgili kurum veya bir fikri mülkiyet hukuku uzmanına danışmanızı öneririm.

    Bölüm 2 de görüşmek üzere, mutlu günler dileriz.
  • 07-06-2023, 12:10:39
    #2
    Teşekkürler
  • 07-06-2023, 12:11:06
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Faydalı yazı olmuş teşekkürler hocam bu arada pm iletiyorum size
  • 07-06-2023, 12:11:32
    #4
    Güzel ve yararlı bilgiler için teşekkürler.

  • 07-06-2023, 12:15:52
    #5
    Kurumsal PLUS
    DenqeSiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Teşekkürler
    JimmyBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Faydalı yazı olmuş teşekkürler hocam bu arada pm iletiyorum size
    Albayraktech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Güzel ve yararlı bilgiler için teşekkürler.


    Merhabalar,

    Biz teşekkür ederiz, sormak istedikleriniz var ise konu altında sorabilir, bir sonraki konuda cevapları için etiket talep edebilirsiniz.
  • 07-06-2023, 12:16:54
    #6
    r10 net satılık olarak okudum. gözlük şart

    işini doğru yapan değerli arkadaşım, zamanında avukatların "çok ceza alacaksınız, biz böyle yaparız, şöyle yaparız" tehditleri karşısında 2 soruma verdiği cevapla beni kurtaran değerli insan bir kuruş da almadı. (3 yıldan fazla olmuştur).

    - Araya bir de logo vb çizimler için tescil sürecini de katsaydınız güzel olurdu diye düşünüyorum.

    Hayırlı işler dilerim.
  • 07-06-2023, 12:18:05
    #7
    Teşekkürler hocam.
  • 07-06-2023, 12:19:00
    #8
    Kişisel Rütbe
    Marka tescil işlemlerinde, şirket olması zorunlu mu ?
  • 07-06-2023, 12:21:55
    #9
    Kurumsal PLUS
    Tekrardan Merhabalar,

    delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    r10 net satılık olarak okudum. gözlük şart

    işini doğru yapan değerli arkadaşım, zamanında avukatların "çok ceza alacaksınız, biz böyle yaparız, şöyle yaparız" tehditleri karşısında 2 soruma verdiği cevapla beni kurtaran değerli insan bir kuruş da almadı. (3 yıldan fazla olmuştur).

    - Araya bir de logo vb çizimler için tescil sürecini de katsaydınız güzel olurdu diye düşünüyorum.

    Hayırlı işler dilerim.
    Faydamız olduysa ne mutlu bize, yorumunuzu okurken çok mutlu olduk eksik olmayın.

    Marka süreçleri ve logo gibi önemli detaylar ilerleyen zamanlar da gelecek.

    KeyCodE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Teşekkürler hocam.
    Biz teşekkür ederiz.

    Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Marka tescil işlemlerinde, şirket olması zorunlu mu ?
    Hayır.