Ev tesisatları eve uygun şekilde yapılır. Belli bir amper sigorta sınırı vardır. Eve şohben taktırırken bile bu tesisatta bulunan bir sigortayı standart hat ise değiştirirsiniz. 7 bilgisayarın nasıl bir güç potansiyeli olduğunu ölçüm yapmadan bilemezsiniz. 2 tane daha eklemek istediğinizde sigorta atıyorsa hattınız kaldırmıyor demektir.
Elbette başka nedenlerde olabilir. Uzatma kullanıyorsanız 3 lü ise 3 fişten fazla takmamanız gerekir. Kettle, çaycı şohben vb şeyler yüksek enerji tüketir aynı anda bağlı olmaması gerekir. Hattınızda arıza yada kaçak olabilir. Atan sigortanın ne olduğuda önemlidir. Kaçak akım rolesi atıyorsa her iki nedendende kaynaklanıyor olabilir, ya hattınız kaldırmıyor yada hattınızda arıza var vs vs vs.
Evinize bir elektrikçi çağırın ve durum hakkında bilgilendirme yapın. Bakacağı ilk yer sigorta kutunuz olacaktır. Bu internette rahatsızlığınızı araştırmaya benzeyen bir durum, hattı görmeden kimse net birşey söyleyemez sadece varsayım yaparak çözüm yolu yada sorun belirlenir.
Ramiz Karaeski'nin dediği gibi "bilemem kardeş bilemem, meyveyi soymadan içinden ne çıkacağını bilemem".
Elektrik şakaya yada denemeye yanılmaya gelecek birşey değildir. Lütfen bilmediğiniz konu hakkında üstüne gitmeyin saçma birşey yapmayın. Bir elektrikçi çağırın.
Evin şalteri neden atar?
9
●306