Geçen hafta bazı dosyalarımı taşırken silinen videolarımı geri getirmek için birkaç kurtarma programı kullandım (R-Studio ve Dmde). Videoları geri alabildim ama dikkatimi çeken kendi çekimim olan bazı videolarımdan, özellikle de avi formatındakilerden bir dizi ekran görüntüsüne denk gelmem oldu. Yani videonun çeşitli sahneleri belirli aralıklarla ekran görüntüsü olarak alınmış. Kurtarma programıyla birlikte göründüler, normalde sürücüde değiller yani silinmişler. Hepsi 640x480 boyutunda. Acaba bir virüs veya keylogger, rats, malware vs. gibi bir şey videolarımın seri ekran görüntüsünü mü aldı? Jpeg formatındaki bu görüntüler sadece videolara ait ekran görüntüleri, yani masaüstü veya tam ekran değil.
Yıllardır Eset kullanıyorum ve bu olaydan sonra malwarebyte indirip onunla tarattım ve bir sorun yok. Virus tarzı bir olay olsa neden sadece video görüntüsünü alsın tüm ekranı ss alması gerekemez mi?
Orijinal konumlarını belirleyemiyorum. Kurtardığım görseller sadece 640*480 ve kb bilgisine sahip. Hangi klasörlerde ve konumda hiçbir yerde mevcut değil. Kurtardığım videolar ve seri video görüntüleri, sistemin kurulu olmadığı bir yedek sürücüde mevcut yani windows kurulu yerde değil.
Küçük resim yani thumbnail olabileceğini düşündüm, bazı playerler hızlı açılsın diye bu cahe olayını yapıyormuş ama bunu sistemin olduğu yani programın kendi yüklü olduğu sürücüye yapması gerekmez mi ? Ve neden sadece avi formatında olanlar.
Bu konu hakkında bilgisi olan ya da daha önce yaşamış olanlar bilgilendirirse sevinirim, eğer varsa bilgiye sahip olan kişileri etiketlerseniz de memnun olurum. Teşekkürler.
Videolarımın seri ekran görüntüleri neden kaydediliyor?
4
●98
- 26-05-2023, 14:55:45Videoya ait Thumbnail fotoğrafları olabilir
- 26-05-2023, 14:59:55ErayEfe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-05-2023, 15:10:44aliozan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-05-2023, 15:16:16Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle