• 22-05-2023, 12:02:54
    #10
    UPRSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İşte bende bu kafadaydım, bak 2 sene mezuna kaldım en sonunda hiç istemeden sadece evdekilerin konuşmasından sıkıldığım için girdim bir bölüme ve önüme öyle güzellikler çıktı ki anlatamam ve hep kendime şunu söyledim keşke daha önceden direk okula yerleşseydim, mezuna kalmayla falan uğraşıp senelerimi çöp etmeseydim dedim. Okuduğum bölümde öyle ahım şahım bir bölüm değil, ama insan işe girip, çalışıp para kazanmaya başladıktan sonra farklı işlerde yapmaya başlıyor, kendini geliştiriyorsun ve en güzeli özgüvenin artıyor. Biliyorum berbat bir sınav sistemi var ve çok sıkıcı ama zaten sonuna gelmişsin puanın nereye yetiyorsa ister 2 ister 4 hiç bekleme gir okuluna, maksat elinde diploman olsun bir işe gir. Diyeceksin ki diplomanın ne önemi var millet diplomasız da bal gibi para kazanıyor haklısın ama tecrüben yoksa, kimse suratına bakmaz. Tabi karar senin ama ben üniversite okuman tavsiye ederim, yerleşirsin baktın hoşuna gitmedi bırakırsın en azından denemiş olursun..
    Ben de öyle düşünüyorum bir diplomam olsun en azından yani şu an için de puanım öyle çok kötü değil belki 100 bine sokacak seviyede
  • 22-05-2023, 12:12:20
    #11
    Önce kendine bi hedef koy.
    Ne yapmak istiyorsun? Kendini 5-10 sene sonra nerede görmeyi planlıyorsun?
    Bende yaklaşık 16-17 yıl önce bende aynen böyle düşündüm ama benim yurtdışı imkanım ve yeşil pasaportum yoktu.Hala yok.Eğer o zaman yurt dışına çıkabilmiş olsaydım şimdi daha farklı olurdu.Bende okumak istemedim her okuyan adam mı oluyor dedim.Bir gün üniversite okumanın hiçbir anlamı olmayacağını düşünüp tam yaşımda önce askerliğimi aradan çıkarttım (15 ay) -şimdi askerlik yapmak daha kolay- askerden gelince bir meslek edinmem gerektiğini düşündüm.Standart bir aileye sahiptim oku güzel bi üniversite kazan hayatını kurtar falan.Kendi kafamın dikine gidip ilgi alanlarımı keşfetmeye çalıştım,yatkınlığım olan şeyleri araştırıp onun üzerine yoğunlaştım.Genç yaşta yapmak istediğim mesleğe yöneldim 17 yıldır da aynı mesleği yapıyorum.Meslek sahibi olmayı tercih edersen bir an önce karar vermelisin.Yaşın gençken askerlik ve meslekte pişerken yaşadığın her türlü zorlukları görmezden gelebiliyor kolay unutabiliyorsun.Mesleğimi elime alana kadar çok badireler atlattım çok sıkıntılar çektim ve bu noktaya elimde kağıt kalem olmadan geldim.Yine üniversiteyi düşün maddi durumlarınız iyi ise oku mutlaka.Yurt dışına çıkacaksan TR'de okuduğun bölümlerin denkleri var onu da araştır.Birinci planın üniversite olsun ama hep bir ikinci planın olsun derim.Çok sabırlı olman gerek en başta bunu bil.
  • 22-05-2023, 13:15:27
    #12
    Son 1 ay kaldı hocam bence de çalışın ben de gireceğim sınava moral bozmuyorum dünyanın sonu değil .Yukarda hocalarımın dediği gibi tecrüben ve tecrübemiz olacağına eminim çevremde ki herkes bunu dile getiriyor zaten sürekli.