İlginç bir dolandırıcılık (30.000₺)
29
●3.360
- 11-05-2023, 13:29:12Finanbank hesabına geldiğini gözlerinizle gördünüz mü yoksa sadece mesaj mı geldi? Eğer bi şekilde dolandırıcılar babanızın telefon numarasını kendi banka hesaplarına ekledilerse o yüzden mesaj telefona gelmiş olabilir ama hesap başkasınındır. Siz de sizin sanıp ha o zaman yine bana gelmiş deyip olayın peşini bırakırsınız.
- 11-05-2023, 13:30:48Evet, bankayı da arayıp teyit ettirdik. Son transferler kısmında da gelen para gözüküyor.
slacker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 11-05-2023, 13:46:57Geçen haftalarda beni enparaymış gibi aradılar. Şifre tuşlamamı istediler. Ama sizinki biraz garip olmuş.
https://www.r10.net/forum-disi-sikay...calisiyor.html - 11-05-2023, 16:50:52ibanı yanlış yazmışlarademkilic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-05-2023, 18:47:53Bir müşterimizin başına gelmişti, a bankasından aynı kişinin b bankasına gönderiyorlar. Sonra b bankasından kendi kiralık hesaplarına gönderiyorlar.
Güvenlik önlemini aşmak için bu yöntem uygulanıyor genelde. A bankası işlemi incelediğinde kişinin kendi hesabına giden transfer olarak görüp sorun çıkarmıyor, B bankası bakıyor tutar kişinin kendi hesabından gelmiş ve anında transfer ediliyor. İşlem sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiş. Sizin işleminizde banka farklı cihazdan giriş yapıldığını tespit edip havuzda bekletilmesi talebi oluşturmuşta olabilir. - 11-05-2023, 19:31:39Garanti bankamızın mobil bankacılık hesabını iptal ettik, kartı iptal ettik. Finansbank hesabında duruyor şu an da ödeme. Garip olan mobil bankacılığa nasıl bildirim iletiyorlar.
Onurss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
vallahi garip.