Başımızda bela bin türlü.Bilen arkadaşlar bilir. Kayınpederim %90 engelli. Kaynanam da geçen hafta kanser oldugunu öğrendik. Kurtulacak yol arıyoruz. Öyle bir belaki bu hastane denilen şey. Selam versen ömür boyu bırakmıyor yakanı.
Velhasıl kelam
Eşim Kulağından 7. Ameliyatını olacak. Her seferinde iltihap üretiyor. En son yüz felci geçirdi ve kullandıgı kortizon igneleri ve ilaçları da şeker hastası yaptı... Son çare Orta kulağı tamamen aldırmak.
Orta kulağı alınınca duyma cihazı işe yarar mı yoksa orta kulak alınan kulak ömür boyu duymaz mı?
Orta Kulak Alınırsa İşitme Cihazı Takılır mı?
2
●150
- 30-04-2023, 21:07:09
- 30-04-2023, 21:26:29ChatGPT :
Orta kulak, sesleri dış kulaktan iç kulağa ileten bir bölümdür ve içerisinde kemikler ve zarlar gibi önemli yapılar bulunur. Orta kulağın alınması, duyma kaybına neden olacaktır çünkü bu bölümdeki yapılar hasar görecektir. Ancak, modern teknoloji sayesinde işitme cihazları, orta kulakta oluşan hasar nedeniyle işitme kaybı yaşayan insanlar için oldukça etkili bir çözümdür.
Eğer orta kulağı alınan kulakta iç kulak ve işitme siniri sağlıklı ise, bir işitme cihazı kullanarak işitme kaybı büyük ölçüde giderilebilir. İşitme cihazları, dış kulaktan topladığı sesleri elektronik olarak işleyerek, kulağın geri kalanındaki işitme mekanizmaları ile çalışır ve bu şekilde kişinin işitmesini sağlar.
Ancak, orta kulak alındıktan sonra bile işitme cihazlarının kullanımı her zaman mümkün olmayabilir. Bu nedenle, eşinizin durumuna en uygun çözümü belirlemek için bir kulak burun boğaz uzmanına danışmanız önerilir. - 30-04-2023, 21:43:02Belki doktor olan veya aynı sorunu yaşayan biri vardır diye sorayım dedim.CtnbsOfficial adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doktora sormakta fayda var. (:
İnternet te bununla alakalı bir bilgi bulamadım 😞