• 20-04-2023, 21:54:40
    #1
    Platin üye
    kafamda ağrı var diye nöroloji MR çekilmemi istedi ve e-nabızda bunu yazmışlar sizce ne oluyor?

    Kranial MRG incelemesinde,
    FSE ve SE sekanslarda multiplanar görüntüler elde olmuştur.
    Posterior fossa görüntülerinde her iki serebellar hemisfer normal morfoloji ve sinyal intensitesindedir. 4. ventrikül normal konfigrasyon ve genisliktedir.
    Kesit alanina kismen dahil medulla, pons ve serebral pedinküller normal radyomorfolojide izlenmektedir. Kranioservikal bileske normaldir.
    Supratentorial kesitlerde 3. Ventrikül orta hattadır. Ventriküler sistem ve serebral sulkuslar normal genişliktedir. Orta hat yapılarında yer değiştirme saptanmamıştır. Her iki serebral hemisferde ayrı sinyalde lezyon saptanmamıştır.
    Kaide ve kalvaryal kemiklerde radyopatolojik bulgu saptanmamıştır.
  • 20-04-2023, 21:56:21
    #2
    Gayet temiz görünüyor.
  • 20-04-2023, 21:56:43
    #3
    chatgpt böyle diyor hocam:


    MR sonucunuzda posterior fossada (beynin arka bölgesi) her iki serebellar hemisferin normal görüntülemesi ve 4. ventrikülün normal konfigürasyonu ve genişliği saptanmıştır. Medulla, pons ve serebral pedinküller normal radyomorfolojide izlenmektedir. Kranioservikal bileşke normaldir. Supratentorial kesitlerde 3. Ventrikül orta hattadır ve ventriküler sistem ve serebral sulkuslar normal genişliktedir. Her iki serebral hemisferde ayrı sinyalde lezyon yoktur ve kaide ve kalvaryal kemikler normaldir.

    Bu sonuçlar, beyin ve omurilik ile ilgili herhangi bir patolojinin olmadığını göstermektedir. Ancak, sadece bir tıbbi uzmanın yorumlayabileceği spesifik bir tanıya dayanmayan genel bir değerlendirme yapmaktayım. Sonucun detaylı olarak değerlendirilmesi için lütfen doktorunuzla görüşünüz.
  • 20-04-2023, 21:58:13
    #4
    Normal görünüyor
  • 20-04-2023, 21:58:41
    #5
    Temiz görünüyor hocam sonuç , çok geçmiş olsun.
  • 20-04-2023, 21:59:10
    #6
    asayiş berkemal idyor hocam kısaca.
  • 20-04-2023, 22:00:06
    #7
    Platin üye
    onurcanhare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Gayet temiz görünüyor.
    English adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Normal görünüyor
    renklihost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Temiz görünüyor hocam sonuç , çok geçmiş olsun.
    teşekkürler hocam, bilmediğimiz dil olunca haliyle r10 halkına sormak herşeyin çözümü oluyor
  • 20-04-2023, 22:09:41
    #8
    Hocam bilmediğin kelimeler olsa da her cümle olumlu bitiyor rahat ol 😂