İnternet altyapı merkezinden arıyoruz
3
●98
- 11-04-2023, 18:22:17İnternet altyapı merkesinden arıyoruz, tahahhütünüz bitiyor diye sürekli 850 li numaralardan aranıyorum. Engelledikçe farklı numaralardan aranmaya devam ediyorum. Hangi şirketsiniz dedim türktelekom diyor. Hukuki bir yolu var mı?
- 11-04-2023, 18:24:52Beni 3 yıldır arıyorlardı, internet tarifenizin sonuna geldiniz, 1 i tuşlayarak yeni kampanyalar hakkında bilgi alın diye. Sonunda dayanamadım bastım 1e. Meğerse 3yıl önce kapattığım T**kNet te kaydım kalmış sistemsel hatadan arayıp duruyolarmış. *********** sanıyodum adamları
- 11-04-2023, 18:30:12Benim 2 hattımı da arayıp duruyorlar.
Bir de babamın iş hattı var adamı aramaktan vazgeçmiyorlar. Bazen babam telefonda sinirlenip görüşmek için 1'e 2'ye basıyor. Karşıdaki kişi kim olursa olsun 7 ceddine sövüyor, ertesi gün yine arıyorlar. Her yerden engelledik, insanca kaldırma telebinde de bulunduk çok defa ama yok, bir türlü vazgeçmiyorlar.
Bence çözüm: bunlara bu altyapıyı sağlayan 0850 hat sağlayıcısını şikayet etmek. Kanun hükmünde kararname ile yeni bir madde çıkartılmalı ve izinsiz bir şekilde telefon paylaşımı yapan kuruluşları, dolandırıcılara altyapı sağlayan şirketleri ve tabii ki oradaki yetkilileri de cezalandırmalılar. - 11-04-2023, 18:33:01tanereker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yok kardeşim yok ben yeni hat çıkardım bir iş için hiçbir yerde kaydı yok. sadece bir iş yerinin resmi kayıt olsun diye web sitelerinde paylaştım yani internet hattıyla su borusuyla hiçbir ilişkisi yok ama ona öyle bir dadandılar ki, hattı ayda 2 potansiyel müşteri arıyor 25 tane farklı numaradan internet dolandırıcıları arıyor.