• 09-04-2023, 02:52:20
    #28
    ne diyeceğimi bilemedim böyle zorluk çekmedim yuva kurarken inşallah sana da bir mucize doğar allah yardımcın olsun
  • 09-04-2023, 03:30:32
    #29
    Kolay gelsin hocam. Aynı psikolojiyi yıllarca yaşadım. Hayata atılmak, kendime bir düzen kurmak, asgari yaşam şartlarına sahip olmak ülkemiz insanı için gerçekten de çok zor. Bu iş de öyle dua etmekle vs çözülecek bişey değil. Elbette inançlı biriysen yine dua et, ama duanın çözmeyeceğini de bil. (Zaten biliyorsundur). Lanet olası kapitalizm belası, milyonları böyle kölelik koşullarına mahkum ediyor. Eğer mesleğini yapmayı istiyorsan özel sektörde iş arayabilirsin. Maaşı düşük vs olur ama iş iştir. İş hayatının en önemli kuralı şudur; çalışırken iş bulmak her zaman daha kolaydır. Çünkü sektörün içinde olursun, aynı sektörde çalışan tanıdıkların olur, iş konusunda tecrüben olur... Ben askerlik sonrası sadece günlük yol parası+sigara parası almak pahasına muhasebe bürosunda işe başladım. 6 ay öyle asgari ücretin 1/3'üne çalıştım, sonra yarım asgari ücret oldu 6 ay sonra. 1 yılın sonunda asgari ücret ile çalışan muhasebe elamanı olmuştum. 8 yıl önce istanbula geldiğimde muhasebe müdürü olmam için 4 asgari ücret teklif etti bir şirket, çalışmak istemedim. Sözün özü, kendi mesleğinle ilgili maaşı az, yolu uzak vs demeden, bir an önce iyi kötü bir işe başla, deneyim kazanırsın, CV'de deneyim önemlidir.
    Umarım istediğin gibi bir hayat kurabilirisin.
  • 09-04-2023, 08:47:43
    #30
    Üyeliği durduruldu
    Allah yardımcın olsun. Bulabiliyorsan anadoluda küçük bir kasabada iyi bir patronun yanında iş bul. Kasaba seçimi, patron seçimi çok önemli.
    Hiçkimse ailesinden kopmak istemez. Ancak aile derdi yüzünden senin tüm hayatın kararırsa sana hiçkimsenin faydası olmaz. Aileler bu konuda çocuklara yardımcı olmalı.
    sana küçük bir ev alan, kira ödeyen veya bir arsa veren ailen varsa ailenin yakınında kalabilirsin.
    Geleneksel türk yaşam tarzında aileler böyle imkanlar tanır. Ancak bunun yanında, aile çevresinde hastelik ayrımcılık kıskaçlık çekememzlik gibi olaylar da çok yaygın. 20li yaşlarımda ben bu kelimeleri aklıma bile getirmezdim. Ama hayat insana neler yaşatıyor.

    Ailen sana maddi olarak yardımcı olamıyorsa sen kendi düzenini kurmak zorundasın. yurtdışı geçici veya kalıcı çalışmayı bile düşünmelisin. Sen sıkıntı çektikçe diğer yandan birçok akraban da seni ezmeye başlayabilir. Bu türkiyenin her yerindeyaygın görülen bir şey.
  • 09-04-2023, 08:50:55
    #31
    Üyeliği durduruldu
    karikaturname adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kolay gelsin hocam. Aynı psikolojiyi yıllarca yaşadım. Hayata atılmak, kendime bir düzen kurmak, asgari yaşam şartlarına sahip olmak ülkemiz insanı için gerçekten de çok zor. Bu iş de öyle dua etmekle vs çözülecek bişey değil. Elbette inançlı biriysen yine dua et, ama duanın çözmeyeceğini de bil. (Zaten biliyorsundur). Lanet olası kapitalizm belası, milyonları böyle kölelik koşullarına mahkum ediyor.
    Buradaki ifadeler birçok kişi tarafından yanlış anlaşılabilir. Ancak ben bizzat yaşayıp tecrübe ettiğim için altına imzamı atıyorum. Gün gelir insan inancını bile sorgulamaya, dinden vazgeçmeyi düşünmeye başlıyor. Çok kaotik bir durum. Zamanında bunu başkası söyleseydi yarım saatlik nutuk atardım. Ama hayat öyle değil.

    erhanozdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İşsiz bir şekilde evlenip kendinizi iyice kıskaca almayın. Sonra 10 yıl borç ödemek için kıpırdayamazsınız.

    Sizin durumunuza benzer durumlarla karşılaştım bende. Çoğu kişide yaşamıştır.

    Yol haritası çıkarıp, bunları da bir yere not alarak eşinizle istişarelerde bulunun. Aklınıza gelebilecek tüm olumsuzlukları kafalarınızda netleştirip kağıda yazdığınız yol haritasına uyun.

    Bir kaç yol var okuduğum kadarı ile,
    > Kpss 90 + alıyormuş. Çok sıkı bir çalışma ile 6 aylık bir eğitim alıp bu hedefe kilitlenebilirsiniz. ( maddi durum yoksa, ailede bakış açısı geniş birine anlatırsanız ciddiyetiniz anlar, kısa sürede olsa sizi maddi manevi rahatlatır) Yapılmayacak bir şey değil.

    > Kendi bölümüz harici işler bulup, kısa vadeli maddiyatınızı rahatlatır, kendi işinize odaklanma için zaman ve maddi durum sağlayabilir. ( ilk seçeneğe göre daha uzun ve sabır gerektirir)

    > İkinizde bölümüzden farklı işler bulup( mecbur kaldığınızı düşünelim), sabır edip evlenecek duruma geldiğinizde (maddiyatsal) evlenebilirsiniz.

    Tabi ki bu durumlarda illaki canınız sıkılacak, saçınız dökülecek, gururunuz kırılacak ama bir şeylerden feragat etmeden maalesef işler yürümüyor. ( Türkiyede)
    Yapacağınız tüm işlemlere ek dünya hayatına sarfettiğiniz zamandan imanınız için de yer ayırın(Müslümansanız)
    Düğün çılgınlığı mobilya çılgınlığı söz konusu ise haklısınız. Ancak kesin bir eş adayı varsa o da çalışıyor veya çalışmayı düşünüyorsa evlilik daha çok faydalı olabilir. Minimalist bir ev eşyası, 0 masraflı düğün, düşük kiralı ev ile birlikte daha iyi yaşayabilirler. Benim tavsiyem bu yönde.
  • 09-04-2023, 09:52:32
    #32
    indeed veya jobble da iş aramayı deneyebilirsiniz.
    https://tr.indeed.com/jobs?q=sa%C4%9...ee94f77cc088fe
  • 09-04-2023, 14:34:53
    #33
    İngilizce öğrenin kendinizi yurtdışına atın 10 yıldır yurtdışındayım çalışmadığım zaman bile devlet beni kimseye muhtaç etmiyor krallar gibi yaşıyorum ingilizce ingilizce ingilizce hayatınızı kurtarın
  • 09-04-2023, 16:42:43
    #34
    Hocam bu dönemde sektör, diploma yetmiyor. Bu zamana kadar öğrenip taktığınız altın bilezikleri veya yeteneğinizi özel sektörde deneyebilirsiniz.

    Anladığım kadarıyla,
    - Komando olmak istemediniz, riskli buluyorsunuz
    - Sağlık sektöründen iş arıyorsunuz KPSS derdiniz var
    - Evlenmek istiyorsunuz, istanbulda yaşamak istiyorsunuz

    Ben dışardan baktığımda sağlık sektöründe hazır iş, 2000₺ maks kiralık daire, sorunsuz bir evlilik süreci istediğinizi görüyorum. Ama maalesef hayat böyle değil. Siz sadece tek bir kanala odaklanmışsınız.

    Evet dönen aşırı zor, ekonomi çok kötü. Ama bu kötü ekonomide bile 86 milyon insanın bir şekilde yaşamaya çalıştığını unutmayın. İnsanlar gerektiğinde riskli bulduğunuz Komandoluk mesleğini yapıyor.
  • 09-04-2023, 16:46:18
    #35
    Yanlız değilsin ülkenin gençlerinin yarısından fazlası bu şekilde gençlere çıkış yolu bırakmadılar. Allah herkesin yardımcısı olsun.