Başkası adına olan faturayı gider gösterebilir miyim
5
●154
- 04-04-2023, 21:02:26Ben 3 hafta önce şahıs şirketi açtım. Şahıs şirketim için ticari hesap oluşturdum. Ama bankamatik kartım gelmediği için abimin kartından satacağım ürünleri aldım. Fatura da sadece abimin ismi geçiyor. Onun dışında sipariş ve fatura adresi benim adresimle aynı olarak gözüküyor. Bu faturayı gider olarak gösterebilir miyim. Ürünlerim yurtdışından geldi. Yardımlarınızı bekliyorum
- 04-04-2023, 21:18:52Alış faturası olmadan satış gösterebilirsiniz fakat içeride birikmiş faturanız olmaması durumdan ay sonunda faturanın KDVsini ödemek durumunda kalırsınız
- 04-04-2023, 21:19:05dediginiz şey kara para aklamaya girer. neden derseniz siz faturasız ürün alıyorsunuz resmi kaynağı belli degil ancak bu urunler için fatura kesip satış yapıyorsunuz? bir zaman sonra sorarlar adama sana nerden geldi kimden geldi diye.Fatiherdn_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-04-2023, 02:40:04Kesinlikle kullanılamaz deriz. Neden sorusuna cevap olarakta vergi sistemini düzenleyen "Vergi usul kanununda" şartlar konulmuştur. Bu duruma mualefet etmeniz KDV ve Gelir Vergisi Kanunlarında hata konusunda davetiye çıkarır. Domino taşı misali.Fatiherdn_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşin Resmi belgesi ve konuya ilişkin kanun maddesi:
Madde 230 (Değişik: 30/12/1980-2365/34 md.) Faturada en az aşağıdaki bilgiler bulunur: 1. Faturanın düzenlenme tarihi seri ve sıra numarası; 2. Faturayı düzenleyenin adı, varsa ticaret unvanı, iş adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarası; 3. Müşterinin adı, ticaret unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve hesap numarası; 4. Malın veya işin nev'i, miktarı, fiyatı ve tutarı;
Kaynak : https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.4.213.pdf