Ertaş adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
fatura kesmeyeni şikayet etmek
34
●4.310
- 16-03-2023, 13:13:43Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Burasi hemen hemen freelancer calisan bir platforum. Coğu arkadasinda vergisi yok cunki masraflar astari yuzunu gecmekte tasnif etmekteyim kesinlikle hayir ama durum sartlar bu sekilde. Is yaptiracaginiz zaman basta fatura istediginizi belirtip mutabiksaniz sonuna kadar hakkinizi arayiniz ama is bittikten sonra fatura olayini devreye sokuyorsaniz birakin yapmayin.
- 16-03-2023, 13:25:35merhaba.
bende geçmişte birkaç kez şikayette bulundum.
https://intvrg.gib.gov.tr/index.jsp?gn=ihb
bu adres üzerinden edevlet ile giriş yaparak kayıt oluşturabilirsiniz.
not: ihbarınız sonrası sistem size bir takip kodu veriyor. mutlaka bir yere kaydediniz. - 16-03-2023, 14:23:52Fatura istemek en doğal hakkınız fakat iş başında fatura konuşulmadıysa + kdv sini vererek faturanızı talep edebilirsiniz.
Kesmiyorsa o zaman şikayet edebilirsiniz.
Öneri:
Fatura kesemeyenler iş sonunda fatura isteyen olursa kdv yi alarak başka firmalardan kestirebilirsiniz.
KDV yi de fatura kestirdiğiniz şahıs/firmaya verebilirsiniz. - 16-03-2023, 14:26:37Satıcı fiyatı söylerken x TL + kdv dye belirtmemişse, verdiği fiyat KDV dahil fiyat olarak sayılır ve fatura kesmesi gerekir.ntka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 TL'lik bir ticaretin bile faturası kesimelidir. - 16-03-2023, 21:33:36Ekmeğiyle oynamayın mı? Ülkeyi böyle mi düzelteceksiniz? Belki adam gider gösterecek niye zarar etsin? Bizim ünide de derse gelmeyen, geldiğinde 20 dk da dersi bitiren, o sürede de video izleten bir hoca vardı ekmeğiyle oynamayın diyenler yüzünden hiçbir halt öğrenemedik. Aferin devam böyle.
Cevap vermeyin diyeni engelle geç zaten anlamaz.
Siz şikayetinizi yapın ülkenin en çalışkan kurumu maliyedir peşini bırakmaz. - 16-03-2023, 22:05:53başta neden konuşmuyorsunuz hocam, adam şirket değilse nasıl fatura kesecek.
Başta kdv sini de konuşursun ona göre adam sana fiyat verir şimdi hem tutar yüksek ise bunun kdv si de yüksek olur. - 16-03-2023, 22:11:08ntka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam selamlar,
Yanlış anlamayınız ancak öneriniz de yanlış ve yasak, başkası adına fatura kesmek de sıkıntılı.
Sadece vergisel açıdan değil tüm konularda sorun çıkartabilecek bir konu.
Herhangi bir anlaşmazlıkta fatura kesen şirket mesuliyet altında, oysa işi yapan başkası. Ayrıca böyle bir şeyi kim göze alıp başkası adına fatura keser bilemiyorum.