Faiz yemek harami
79
●4.148
- 13-03-2023, 11:03:58Faiz haram ama bunu sadece kredi çekmek olarak değerlendirmeyin mevcut sistemde faize bulaşmayan kişi yoktur.
Kredi kartı
Ticari hesaplar
Kredi kartı ile tahsilat
Vs.
Sistem bizi buna mecbur bırakıyor Her türlü faize bulaşıyoruz mecbur kalıyoruz. Biraz daha derin düşünürsek İslam'a göre tek para birimi altın ve gümüş. - 13-03-2023, 11:33:21Üstad, enflasyon faizi haram ise, 5500tl olan asgari ücretin 8500tl olması da haram, çünkü bu fark enflasyon karşısında alım gücün aynı kalsın diye yapılıyor. Enflasyon faizi de zaten buBY_TURKER adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-03-2023, 11:54:44Dünyadaki bütün büyük şirketler bir şekilde kredi çekerek işlerini büyüttü, daha iyi yerlere geldi. Milyonlarca kişi de bu büyüyen şirketlerde iş buldu ekmeğini kazandı. Evi olmayan kredi çekerek evini kurdu, kredi çekip evlendi yuvasını kurdu, kredi çekip tatillere gidip mutlu oldular, kredi çekip hayalindeki araçlara sahip oldular. Genelleme yapmak zor belki ama kredi ile hayallerine kavuşan insanlar, batanlara göre çoğunlukta bence. Valla ben bu düzene katkıda bulunmanın günah olduğunu düşünmüyorum. Benim faize attığım para ile birileri mutlu oluyor, karşılığında senin hakkını veriyolar. Asıl günah olan evi, arsayı 500den alıp bir sonraki gün 600e satanlardır, arabayı 200e alıp akşamına ilana 300e koyanlardır. Kendi dışında hiç kimseye faydası olmayan ama diğer bütün insanları olumsuz etkileyen bir durum bu. Ha siz de buna ticaret dediğiniz eyw, bana göre bencillik ve aç gözlülük.
- 13-03-2023, 13:16:59hocam bu basit bir soru faiz allahın yasakladığı bir durumdur.Recep GÖKDEMİR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bakara 275 - 13-03-2023, 14:18:192022'de 5500tl olan asgari ücretin yeni yılda 8500tl olmasında bir sorun görmüyorsak enflasyon oranında faize de karşı olamayız. Çünkü bu artışın sebebi de enflasyon faizidir. Bu faize haram diyorsak maaş zammı da olmaması gerekirSefaUyanik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-03-2023, 17:16:21Enflasyon faizi ne demek olmayan bir şey üretmişsiniz. enflasyon faizi diye birşey yoktur, enflasyon oranında işçinin emeğine yapılan zam vardır.yasinolmez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müslümansan Faizi haram kabul etmek zorundasın, değilsen istediğine inanabilirsin.
Faiz hakkında Allah'ın Ayetleri:
"Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve gerçekten iman etmiş iseniz faizden kalanı bırakın.Bunu yapmazsanız Allah ve resulü tarafından size bir savaş açıldığını bilin."
"Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, Alım satım da ancak faiz gibidir demeleridir. Hâlbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allahtan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişteki kendisinindir, durumunun takdiri Allaha aittir. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir."
"Kendi aranızda birbirinizin malını (İslamın yasakladığı rüşvet, faiz, gasp, aldatma gibi) batıl yollarla yemeyin. (Yanlış olduğunu) bile bile, yöneticilere rüşvet vererek, insanlara ait olan mallardan bir kısmını günah ile yemeyin."
"Allah, faizin bereketini siler, sadakaları ise artırır. Allah, (faizi alışveriş gibi helal sayan) kâfiri ve (faizle muamele eden) günahkârları sevmez."
"Ey iman edenler! Allahtan korkun ve şayet müminlerseniz faizi terk edin."
Faiz'e bulaşmış olabilirsiniz, bu sizi dinden çıkarmaz, aynı şekilde alkolde içmiş olabilirsiniz, bu da sizi dinden çıkartmaz. Sadece günahkar yapar, ama alkol günah değildir, faiz günah değildir derseniz dinden çıkarsınız. Haramı işlemek günah sebebidir, haramı kabul etmemek imanı götürür. Hassas bir nokta, dikkat edelim. - 13-03-2023, 19:57:52hocam bunun kararını siz veremezsiniz Allah diyeceğini demiş zaten.yasinolmez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
faiz ; alınan aynı para cinsinin fazla olarak geri ödenmesidir.
maaşın vs bunla ne alakası var.
enflasyon ile faizi karıştırmayın lütfen.