Tahliye tahahhütnamesi ile kiracı çıkaran mevcut mu?
Önceden hem sözlü hemde yazılı anlaşarak anlaşmamız olmasına ragmen ilgili kiracıma çıkması için nasıl bir yol kullanabilirim? Yaz gelmeden işyerimizi açıp güzellik salonu açıp işletmek istiyoruz. Lakin arkadaş ihtarname gönder diyor.
Yaklaşık 4 ay önce ihtar gönderdim. Lakin zaten elimizde bizim tahliye tahahhütnamesi mevcut.
Bu belge ile aramızda hiç kiracı çıkaran va rmı? Bunun yolu yordamı nedir?
Tahliye tahahhütnamesi ile kiracı çıkarmak
8
●482
- 26-02-2023, 23:41:40
- 26-02-2023, 23:43:30Hocam tahliye taahhütnamesini icra yoluyla işleme koyacaksınız. 7 gün içinde itiraz etmezse yürürlüğe girer. Tahmini olarak da 1 buçuk ay içinde evi boşaltmak zorunda olur.
- 26-02-2023, 23:51:12Üyeliği durdurulduTemiz 1 yıl daha oturur. O da mahkemeyi kazanırsanız. Daha onun üst mahkemesi vs vs zor iş.
İlk önce ilamsız icra gönderiyorsunuz, itiraz ederse ki ederler, dava açıyorsunuz. Dava da temiz 1 yıl desek. Kaybetme ihtimaliniz de var. Yüzde 50 50.
Bence anlaşmaya bakın hocam, ev sahibi ile aynı durumdan davaligiz ordan biliyorum. Valla mis gibi de oturuyorum. Bir de eve geldiler diye koruma tedbiri aldırdım. Adam ne arayabiliyor beni ne gelebiliyor. Yaparsa anında ihbar ve binlerce lira cezası var.
Aman sakın ha gaza gelip hukuk dışı yollara bulaşmayın. İşi bilen bir avukat tertemiz içeri sokar valla. Sittin sene de çıkmaz o kiracı demedi demeyin.
Anlaşmanızı şiddetle öneririm. - 27-02-2023, 00:47:48nasirjones adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleEngin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleEv değil de dükkan. Noterden yapmadık. Elden yapılan ve taahhütname örnegi üzerinde gerekli yerleri doldurarak yaptık.Toolz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-02-2023, 01:00:20Dükkanı boşaltmadan ne dersem boş yukarıda yazılanlar hiç iç açıcı değil 😁eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-02-2023, 09:17:00Yasalara göre de aslında yaptıgı suç..MSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dava ile bulunduğu bölgede kiralar ortalama kaç TL ise onu ödemesi gerekiyor. Ama bunun için de dava açılması lazım. Yani ortada bir suç var ama dava açılması zorunlu oluyor.
Bizimki de 4te bir fiyatına otoruyor.
Diyorum en azından yarı yarıya olsun yok diyor 😁