Bina Hasar Tespit
6
●282
- 16-02-2023, 21:39:32Herkese iyi aksamlar. Oncelikle herkese bu deprem dolasiyla gecmis olsun demek istiyorum. Ölenlere rahmet kalanlara sabir diliyorum. Ben de malatya da ikamet ediyordum. Gercekten buyuk bir yikim yasadik/yasiyoruz. Ne yazik ki arkadaslarimizi kaybettik. Yeni yeni toparlanmaya basladim. Cok sukur benim ve ailemin sagligi yerinde. Binamiza az hasarli denildi ancak daha detayli bir inceleme yaptirmak istiyorum. Kucuk cocugum var bu yuzden su an tedirginim ki eve giremiyoruz. (artcilar da hala devam ediyor daha bugun 4.7 oldu) İnternette aradim sadece izmir de bir firma gordum. Kolon rontgen islemi yaptirmak istiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan yardimci olabilecek olan varsa yazarsa sevinirim. Allah bir daha yasatmasin boyle bir felaket.
- 16-02-2023, 21:45:39Şuan yetkililer tarafından zaten başvuru yapılan binalarda gerekli incelemeler yapıyor. Bu konu hakkında bina yönetimi olarak gerekli yerlere başvurunuzu yapınız. Mevcut durumlar dışında yine test yaptırmak isterseniz güvenilir bir mühendislik firmasına giderek makul ücrette anlaşıp dayanım testi yaptırabilirsiniz. Taşıma gücü ve diğer durumlar değerlendirilip hasar tespiti konusunda size yardımcı olabilirler. Farklı bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa inşaat mühendisiyim. İletişime geçebilirsiniz.
- 16-02-2023, 21:47:26Karot testi diye araştırın hocam. Suanda adanada belediye butun binalardan ucretsiz ornek aliuor diye biliyorum ki bizim binadan da alınmış
- 16-02-2023, 21:57:56tesekkurlerOptical adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaptiklari sey cekic ile vurup dokulme olup olmadigina bakmak. daha detayli bir inceleme istiyorumemrehandilekci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
karot testi kolona zarar verir mi? sonucta bir parca aliniyor_muzaffer_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 16-02-2023, 22:01:28Alınan karotlar dayanımı etkilemeyecek şekilde alınır. O konuda şüpheniz olmasın. Zaten o parçanın alınma sebebide bu. Örneğin C25 beton atıldıysa 25 mega pascal taşıması gerekli. Eğer o değeri taşıyabiliyorsa kolonlarınız ortalama olarak sağlam demektir. Yani kaba olarak size bu şekilde açıklayabilirim. Eğer şayet daha da detaylı inceleme istiyorsanız size bu konuda yardımcı olacak bir mühendislik firması ile iletişime geçmeniz gerekli. İstediğiniz testleri yaptırabilmeniz için.
- 16-02-2023, 22:46:15Kolondan almiyorlar yatayda olan betonarme bolgesinden aliyorlar. Amac kullanilan betonun performansini ölçmek. Kolonlardan da ayni cimonta vs kullanildigi icin alinan degerler kolon icin de gecerli olurilayda87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle