• 12-02-2023, 14:35:21
    #1
    Merhaba sayın forum üyeleri,

    Bir firmaya e-ticaret sitesi açmak ve ardından satışını yaptığı ürünlerin internette tüm satışını ben yapmak üzere anlaşmıştık. Sosyal medya, pazaryerleri(Trendyol, N11), internet sitesi üzerinden satışlar gerçekleştirecektik. Bu anlaşmalarda kağıt üzerinde hiçbir sözleşme yapmadık. Sözlü olarak anlaştık. Satılan her bir ürün başına ücret alacaktım. Kişinin isteği üzerine site için domain, hosting alınıp, gerekli altyapılar oluşturuldu tarafımca. Birçok kez ofisinde görüşmeler yaptık. Ardından sitenin görünüşü hakkında geri dönüş bekliyordum kendisinden. Fakat daha sonra şahıs kendi çatısı altında kurduğu bu markayı başkasına devrettiğini benimle başka bir markası üzerinde çalışacağını ve bu süreçte elimdeki tüm şifreleri kendisine iletmemi. Onun da markayı devrettiği kişiye ileteceğini söyledi. Ben de kendisine güvenerekten tüm şifreleri ilettim.

    İlerleyen günlerde kişiyle hiçbir şekilde iletişime geçemedim. Yaptığım işler karşılığında belli bir miktar ücret istedim. Mesajıma görüldü attı. Ben de ardından ilamsız icra takibi başlattım. İlamsız icra kendisine ulaşınca benim için çok basit işler yaptın tarzında konuşup ücretini de verdim dedi. Fakat kesinlikle kendisinden hiçbir ücret almadım.

    Yapmış olduğum ilamsız icraya itiraz etmişler. Bana tebliğ ulaşmadı fakat uyap üzerinden kontrol ettim. Şimdi sizlerden ricam bana bir yol göstermeniz sayın forum üyeleri, bu süreci nasıl başarıyla tamamlarım. Avukat tutacaktım ilk etapta fakat üniversite öğrencisi olmam sebebiyle biraz fazla geldi dava kazanıldığında alacakları ücret. Bu sebeple kendim devam etmek zorunda kaldım.

    İnternetten edindiğim bilgilere göre itirazın iptali davası açmam gerekiyor. Bunun için icra takibini başlattığım şehirdeki adliyeye mi gitmem gerekir? Bulunduğum şehirdeki adliyeden başlatma ya da uyap üzerinden başlatmam mümkün müdür? İtirazın iptali davamı kazanmam için dikkat etmem gereken bir şey var mıdır? Daha önce bu konuda dilekçe yazanlar varsa benimle paylaşabilir mi?

    Okuduğunuz için teşekkürler.

    GÜNCELLEME:

    Bir süre düşündükten sonra bir avukat ile çalışmanın daha mantıklı olduğuna karar verdim. Avukat ile anlaşmamızdan sonra süreci davaya götürmeden karşılıklı anlaşma yoluyla tamamladık. Konu ile alakalı bir şey danışman isteyenler özel mesaj yoluyla ulaşabilirler.
  • 12-02-2023, 14:39:24
    #2
    itirazın iptali davası çok hassastır hocam. icra başlatmaya hiç benzemez. tavsiyem, bir şekilde bir avukatla anlaşın
  • 12-02-2023, 14:39:27
    #3
    Depremin etkilediği 10 il için ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile yargı alanındaki dava açma, icra takibi, başvuru, şikayet, itiraz gibi süreler, 6 Şubat'tan itibaren 6 Nisan 2023'e kadar durduruldu.
  • 12-02-2023, 14:42:47
    #4
    KarmaDijital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    itirazın iptali davası çok hassastır hocam. icra başlatmaya hiç benzemez. tavsiyem, bir şekilde bir avukatla anlaşın
    Bir yandan da avukat arayışı içerisindeyim hocam, sanırım haklısınız.

    hankaya4 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Depremin etkilediği 10 il için ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile yargı alanındaki dava açma, icra takibi, başvuru, şikayet, itiraz gibi süreler, 6 Şubat'tan itibaren 6 Nisan 2023'e kadar durduruldu.
    Deprem bölgesinde değil icra takibinin olduğu şehir hocam herhangi bir etkilenme söz konusu değil sanırım.