• 10-02-2023, 13:17:25
    #1
    Maalesef büyük bir yıkım oldu. BU tip doğal afetlerde iletişim olmazsa olmaz. İletişim olmadığında sorunlar çok daha büyür ki gördünüz twitter büyük bir iletişim aracı oldu.

    Peki sormak istiyorum görmedim ben gören oldumu ? Günlerce tvde reklamları dönen bu doronecelller afet bölgesinde aktif oldumu ?


    https://www.youtube.com/watch?v=zo_IVCV1TAA


    Hiç kullanılmak istenmeyen bu muazzam proje kullanıldı mı ?
  • 10-02-2023, 13:18:51
    #2
    sadece 1. gün flightradar'da 1 adet gördüm o da 35 dk süreyle uçuş yaptı sonra
  • 10-02-2023, 13:19:06
    #3
    Attığınız videodaki altyazıyı okursanız neden olmadığını anlarsınız hocam.
  • 10-02-2023, 13:20:58
    #4
    EmirhaaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Attığınız videodaki altyazıyı okursanız neden olmadığını anlarsınız hocam.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, Dronecell’in hayati bir ihtiyaca cevap vereceğini belirterek, “Tamamen yerli teknolojiyle ürettiğimiz Dronecell, üzerinde 4.5G baz istasyonu bulunduruyor. Dronecell’i, ihtiyaç noktalarına çok daha hızlı iletişim sağlamak için geliştirdik. Özellikle doğal afetlerde ulaşımın zor olduğu ancak acil iletişim gereken bölgelere havadan ulaşarak 4.5G servisini vermek için kullanacağız.' ifadelerini kullandı.


    Haklısın ilgili alt yazıyı okumamıştım şimdi uyarın ile okuyunca gördüm.

    4yıl boyunca devlet veya akut / afad tarafından hiçmi talep olmamış ona şaşırdım.

    Ha bu arada web sitesindeki sayfa neden kaldırılmış onu çözemedim.

    https://webcache.googleusercontent.c...&ct=clnk&gl=tr
  • 10-02-2023, 13:22:13
    #5
    Hocam açıkçası droneler iyi bir yatırım olmayabilir "4yıl boyunca devlet veya akut / afad tarafından hiçmi talep olmamış ona şaşırdım." demeniz gayet normal 4 yıldır kimse ne yaptıklarını bilmiyor inanın.
  • 10-02-2023, 13:23:14
    #6
    Teknoloji var ancak sanırsam ya izin verilmemiş yada talep gelmemiş.
  • 10-02-2023, 14:35:43
    #7
    Uçuş süreleri çok düşük olduğu için projede kaldı galiba. İhaların havada kalma süresi daha uzun olduğu için onlar kullanılıyor.

    https://twitter.com/TUSAS_TR/status/...310725633?s=20