4 bloktan ikisi tamamen tuzla buz oldu diğer ikisiyse sağlam bir şekilde kaldı. bu bloklar birbirine çok yakın. Doğal afet sigortaları kurumu buna nasıl Deprem sigortası yaparken izin veriyor. Her yıl buna sigorta bedeli ödeniyor.
Hukukçu ve yasalardan anlayan arkadaşlarım bana destek olabilir mi?
Sevgili arkadaşlar, Biraz öfkeyle karışık günlerdir yaşadığım hüzünden kaynaklandığı için böyle bir konu açtım, Fakat bu durum sizler tarafından çok yanlış anlaşıldı. Böyle birisi olarak tanınmak istemiyorum. Yazılanlar beni derinden yaraladı. Ben ne fırsatçı ne de miras avcısıyım. Benim oradan gelecek herhangi bir gelire ihtiyacım yok, hayrını da görmem zaten. Lütfen yorum yaparken bu konuda biraz daha hassasiyet gösterin ve lütfen beni yargılamayı bırakın.
Deprem Tazminatı alabilir miyim?
15
●1.162
- Kabul Edilen Cevap
- 0 Beğeni
-
- 10-02-2023, 10:59:35İban at sana sigara parası göndereyim.
Ama ben senin gibi fırsatçılar için değil de genel olarak açıklama yapayım..
Bu tür yıkımlarda genelde müteahhitler sorumlu tutulmaz. Mesela rönesansın yapılarında zerre hile bulamazsınız. Bu nedenle müteahhit hilesi ile karşılaşmanız neredeyse mümküm değildir. Bu denli güçlü depremlerde ayakta kalmayan yapıları" kötü müteahhit işi" şeklinde değerlendirmekte son derece yanlıştır. Kısaca Tazminat almanız neredeyse mümkün değildir. - 10-02-2023, 10:59:55Voli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleNe yaşadığımı nerden biliyorsunuz da böyle yorumlar yapıyorsunuz hocam hoş değil. Bunun sorumlusunu bulmak istemem yanlış bir şey mi?Byblon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 10-02-2023, 11:00:59Hocam be yanlış anlamayında.
https://www.youtube.com/shorts/GGjEgyCuDGQ sizin için demiyorum ama konunuz bu video gibi
Hakkınızı arayın bu hakkınız da zaman geçmedi insanlar perişan - 10-02-2023, 11:02:04Dask varsa dask ev sahibine ödeme yapar o da 600 binlere çıktı
Vefat olduğu için bina görevini yerine getiremediği içinde müteahhit yada yüklenici firmaya dava açarsınız onun meblağ siz belirler mahkeme karar verir.
Eğer kendi oğlu/kızı vs yoksa sizde dolaylı açabilirsiniz ama şimdi değil daha sonra
İçini sakinleştirecek ise bu şekilde yani - 10-02-2023, 11:04:22Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.Merhabalar öncelikle başınız sağ olsun,RoNinja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah depremde vefat eden vatandaşlarımıza rahmet kalanlarına sabırlar versin, sorunuza cevaben, evet dava açabilirsiniz ama öncelikle delil ve ispat yönünde kanıt toplamanız gerekmekte.
Binanın gerek çöküş gerek yıkılış biçiminin fotoğrafları mahkemede binayı yapan inşaat firmasının ne denli dandik malzeme kullandığına dair kanıt niteliğindedir. Bilirkişi binadan karot ve diğer hukuki kanıt değeri taşıyan ölçümler için örnekler toplayacaktır. Bu bilimsel kanıtlar ışığında eğer inşaat firmasının uygunsuz malzeme kullandığı tespit edilirse, kan hakkı için ayrıca dava görülür. Bu süreçte yapı denetim firmasının yani inşaat yapılırken firmayı denetleyen firmanın da kusuru varsa ayrı olarak onlara da dava açılır.
Bu konuda bildiklerim bunlarla sınırlı uzmanlık alanım bilişim ve miras hukuku, eğer isterseniz sizi bu alanda uzman avukat arkadaşıma yönlendirebilirim. Ayrıca özelden sorularınız varsa bilgim dahilinde cevaplayabilirim.
Tekrardan çok geçmiş olsun.