RoNinja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Depremde çok yakın olduğumuz üçüncü dereceden akrabalarımın ailesini tümüyle kaybettik hiç kimse kalmadı. Hüzünüm bitti ve yerini öfkeye bıraktı. Canım halam ve ailesinin oturduğu 4 bloktan ikisi tamamen tuzla buz oldu diğer ikisiyse sağlam bir şekilde kaldı. bu bloklar birbirine çok yakın. Neden halamın 4 ve 8 yaşındaki çocuklarının ve eşinin bulunduğu blok bu şekilde çöküyor. Doğal afet sigortaları kurumu buna nasıl Deprem sigortası yaparken izin veriyor. Her yıl buna sigorta bedeli ödeniyor. Çok öfkeliyim arkadaşlar, Kimi dava edebilirim, tabiri caizse "donlarına kadar" almak istiyorum. Eğer kazanabilirsem gelirin tümünü farklı yerlere bağışta kullanmayı düşündüm.
Hukukçu ve yasalardan anlayan arkadaşlarım bana destek olabilir mi?

(Halam her ne kadar 3.derece akrabam olsa da biz geniş ailede büyüdük halam ablam bazen annem gibiydi ben 18 yaşına kadar hep bizimleydi daha sonra evlenince yuvadan ayrıldı.)
Merhabalar öncelikle başınız sağ olsun,
Allah depremde vefat eden vatandaşlarımıza rahmet kalanlarına sabırlar versin, sorunuza cevaben, evet dava açabilirsiniz ama öncelikle delil ve ispat yönünde kanıt toplamanız gerekmekte.
Binanın gerek çöküş gerek yıkılış biçiminin fotoğrafları mahkemede binayı yapan inşaat firmasının ne denli dandik malzeme kullandığına dair kanıt niteliğindedir. Bilirkişi binadan karot ve diğer hukuki kanıt değeri taşıyan ölçümler için örnekler toplayacaktır. Bu bilimsel kanıtlar ışığında eğer inşaat firmasının uygunsuz malzeme kullandığı tespit edilirse, kan hakkı için ayrıca dava görülür. Bu süreçte yapı denetim firmasının yani inşaat yapılırken firmayı denetleyen firmanın da kusuru varsa ayrı olarak onlara da dava açılır.
Bu konuda bildiklerim bunlarla sınırlı uzmanlık alanım bilişim ve miras hukuku, eğer isterseniz sizi bu alanda uzman avukat arkadaşıma yönlendirebilirim. Ayrıca özelden sorularınız varsa bilgim dahilinde cevaplayabilirim.
Tekrardan çok geçmiş olsun.