herkese hayırlı cumalar hayırlı işler.
son zamanlarda beni rahatsız bir konudan dolayı yazmak istedim yazacaklımı lütfen site satan arkadaşlar fevri davranıp karşı çıkmasınlar empati yapsınlar site alsalar bu fiyatlara alırlar mı ?
öncelerden max gelirinin 10 katı fiyat ile satılırdı ve hala r10 üzerinden site satışı yapıyorum arada geçmiş konularımdan görebilir herkes max 10 12 geliri karşılığında satıyorum üstelik sıfır masraf ve sıfır ilgi ile tamamı niş sektör. acaba diyorum bu sattığım siteler sektörler bu fiyat çekenlerin elinde olsa milyon dolar isterler diyorum.
bir çoğuda satamıyor zaten ilanlar çakılı kalmış, kimseye kötü söz söylemiyorum kimseye sataşmıyorum lütfen ters anlayacaklar veya bu yazıdan rahatsız olanlar konuya hiç yazmasın gitsin sitesinin gelirinin 100bin katına fiyat yazsın.
tamam serbest piyasa tamam siten senin dünyanın en iyi sitesi.
öyle saçma nedenler sunuluyor ki, yazılarım özgün bu yüzden aylık 100 tl getirisi olan sitemi 30 40 bin tl ye satıyorum. e bizahmet yazı girmeyeydin sanki site dışı bir etkenmiş gibi hali ile bunu satman için yazı girmen gerekiyor.
dediklerimi rica ediyorum başka taraflara boş muhabbetlere veya çıkarınıza dokunuyor diye tersten anlamayın.
herkes ticaret yapıyor ve bu forumda biz hep güzel şeyler görmek istiyoruz.
misal gelirinin max 15 katı diye üst taban fiyat getirilebilir buda sektörü hareketlendirir satanada alanada faydası, buna adınız gibi emin olun. tabiki yatırım vs hesaplanır herşeyi hesaplanır ancak blgo aç yazı gir 100 200 tl kazandımı bunu 50 katına satışa koy. bunu gören bir başkası benim site bin tl getiriyor bende 50 bine 60 bine koyayım diye hemen ilan açıyor.
site satış kategorisine üst sınır getirilmeli mi ?
6
●224
- Kabul Edilen Cevap
- 1 Beğeni
-
- 06-01-2023, 17:09:27Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.Sadece geliri ile hesaplamamak lazım. Mesela benim 1 tane web sitem 4 yıldır az hit olmasına rağmen aylık 3.5 - 4.5 - 6k değişken oranlarda kazanç sağlıyor. 4 yıldır hiç bir güncelleme yada sıra kaybı bile yaşasam gelirde kayıp yaşamadım. Bu da fiyat konusunu etkileyen bir durum. Alan kişi zarar etmeyecek, üstüne katarsa daha çok kazanacak, ben neden bunu R10 da üst sınıra takılarak satmak zorunda kalayım? Evet haklısınız örneğiniz çok doğru, hitsiz, ücretsiz temalı ve özel bir sektör olmayan klasik blog yada haber siteleri bile saçma fiyatlara ilana koyuluyor. Bu konuda haklısınız ama getirisi fazla olan yada yıllanmış bir şekilde sabit kazanç sağlatan siteler için x10-12 az gelir bence.
- 06-01-2023, 17:19:50Tabiki dediğinize katılıyorum öyle de hespalanması gerekiyor ancak satış kategorisindeki sitelerin bin de biri sizin dediğiniz kriterleri karşılıyorPadre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-01-2023, 17:41:44Aynen hocam, dediğiniz gibi sadece makale var hit yok sıralama yok vs. 7-8k istiyorlar, alan adı jenerik olsa anlarım, özel bir sektör olsa anlarım ama yok abiModaMarka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle