hem paparaya hem kripto para borsalarına bloke konur.
Örnekleri var internette.
Ayrıca mesela bloke kondu hesabına o anki paraya konur.
sonradan gelenlere tekrar bloke isteği gerekir.
Haciz Borcu ve Papara
41
●2.928
- 14-12-2022, 16:01:32
- 14-12-2022, 16:34:52BDDK'ya bağlı tüm bankalar üzerinden bloke işlemi konulabilir. Burada avukatın dosyanızla ne kadar ilgilendiği ve hesaplarınızı ne kadar takip ettiği önemlidir. Avukat çok takip yapmıyorsa, Papara yerine farklı banka da kullansanız bloke konulmaz ama avukat takip ediyorsa, hangi banka ile çalışırsanız çalışın blokeden kaçamazsınız. Özel bankalar için icra dosyalarında zaman aşımı süresi de yoktur, yani banka borcunuzu varlık yönetim şirketlerine satmadığı sürece 20-30 sene bile hesaplarınızı bloke de tutabilir. Borç 2 yılı aştıysa muhtemelen varlık yönetim şirketine devredilir. Bu şirketler ile düşük miktarda taksitli ödeme tutarlarında anlaşıp aylık ödemeler halinde borcu kapatabilirsiniz. Varlık yönetim şirketleriyle anlaşma yapıldığı anda daha borç ödenmeye başlanmadan blokeler kaldırılır icra dosyası geri çekilir.
Varlık yönetim şirketine borç ödenmezse yeni bir icra süreci başlatılır, her şey başa sarar. - 14-12-2022, 16:44:14zelzele58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-12-2022, 19:12:23Herkes kitapta göründüğü gibi yazmış, ben tecrübeyi söyleyeyim hocam sana direkt. Tüm bankalarımda icra vardı sebebi vergi borcu, icralık dosyalar. Gençken olabiliyor böyle şeyler fazla üstüne gitmeyin kardeşinizin. Sonuca gelecek olursak tüm banklarım da icra olmasına rağmen paparamdan günlük işlemlerimi yapıyordum, para biriktiriyordum hatta orada fakat aynı şey sizin için geçerli mi bilemem.
- 14-12-2022, 19:35:12Merhaba,
Geçmiş olsun.
1. Bankaların %95 'i o anki paraya bloke koyar. Örneğin hesapta 1000,00 TL var. Avukat Portaldan bloke talep etti, bloke o anki 1000 TL'ye konur, siz hemen akabinde 10.000 TL gönderdiniz, o para blokeye düşmez. Ta-ki avukat yeni bir bloke talebi iletene kadar. Avukatlar çoğunlukla 2-3 ayda bir haciz gönderir. Örneğin avukat bugün bloke koyduysa ertesi gün para gönderirseniz sıkıntı ihtimali çok az.
2. Papara bir ödeme kuruluşu. Bunun için avukatın haciz talep hakkı var "AMA" çoğu avukat papara'ya göndermez. Standart olarak tüm bankaların listesini alıp onlara iletir, pek dikkate alınmaz papara. Şöyle bir durum var, Papara son aylarda çok aşırı büyüdü. Artık avukatlar dikkate almaya başlayabilir. Onun için Papara yerine daha az bilinen Tosla, Nays, Paycell gibi çözümler kullanın. Çok daha az bilindiklerinden pek mümkün olmaz bloke durumu. (AKBANK'A gönderilen haciz talepleri tosla için geçerli olabilir, dikkat etmekte fayda var.)