Merhaba, bir epin satış scripti üzerinde uğraşmaktayım ve daha kaliteli, gelişmiş olması için api sistemide eklemeyi düşünüyorum. Tek sıkıntım örneğin ben ana bayiyim ve bayi sistemini aktif hale getirerek herkese api anahtarı dağıttım. Benim scriptimi alan alt bayiler bu api anahtarını girip bağlandılar. Şimdi ben kategorileri, ürünleri çekebilirim. Bunar nasıl olmalı sizce.
Örn;
1. Fikir-) Alt bayi sahibine hiçbir şey sorulmadan ana bayiye girilen kategorileri ve ürünlerin resimlerine kadar her şeyini ekleyebilirim, kısaca site sahibi ürün bilgilerini değiştiremesin.
2. Fikir-) Alt bayi sahibi başlık, id, kategori değiştiremez bunlar ana bayiden otomatik çekilir ama Resim açıklama vs değiştirebilir.
Hani ilk düşündüğümde bu 2 fikir geldi 2. si daha mantıklı geldi bana. Daha önce hiç epin satış için api sistemini görmedim veya doğru düzgün api sistemi mantığına bakmadım. Sizce hangisi daha mantıklı bu iki fikirden veya bunların dışında daha mantıklı bir düşünceniz var ise yazabilirsiniz.
Kısaca / Anlamayanlar olursa
burda sormak istediğim sadece api bağladığında bilgiler nasıl çekilsin, alt bayi düzeltemesin mi yoksa bazı bilgileri düzeltebilsin mi (resim, açıklama vb.)?
Hangi Fikir Kullanım Açısından Daha İyi?
1.
2.