Merhabalar,
Yakın zamanda Trendyol üzerinden ürün satışına başladık ancak bir kaç konuda fikirlerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var.
Soru 1 : E-Arşiv Üzerinden fatura keserken Trendyol satıcının kimlik numarasını vermediği için kimlik kısmına "1111111111" yazmak sıkıntı çıkarır mı?
Soru 2 : E-Arşiv Fatura keserken örneğin trendyolda ürünü 25TL'ye satıyordum KDV Hariç Fiyata 21,19 girip %18kdv olarak seçmem doğru mudur? yoksa 25TL + %18KDV mi yapacağım?
Soru 3 : E-Arşiv Faturasını kurumsal mail üzerinden trendyolun verdiği geçici mail adresine manuel olarak göndermekte bir problem var mıdır? İllaki trendyol e-faturam'mı kullanmalıyız?
Şimdiden yardım eden/etmeyen herkese teşekkür ederim.
Trendyol Satıcı Arkadaşlarım ve Hocalarıma Sorum Var.
3
●212
- 23-09-2022, 23:08:421. cevap: müşteri tc yazmadıysa 11 tane 1 yazmaktan başka çare yok. Hep bu şekilde kesiyorum.enessafak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2. cevap: fatura kestiğin program yada yazılımda kdv 18 seçtiysen 21.19 girip +kdv yi program eklemesi gerekiyor. Faturayı onaylamadan önce faturayı önizleme yapıp kdv yi ekleyip eklemediğini kontrol ederseniz sorun çözülür direk olarak.
3. cevap: cari programı üzerinden e-fatura kesiyorsan kullanıcı bililerine mail adresini yaz ve faturayı kestiğinde maili otomatik göndersin. Bunu ben vega kullandığım için bu şekilde yapıyorum fakat sizin kullandığınız program yada yazılım otomatik göndermiyorsa manuel olarakta göndermekte sorun olmaz. - 24-09-2022, 01:11:291) belli bir fiyatın altındaki ürünlerde TC gerekmez TC gerektiği durumlarda Trendyol size müşterinin TC sini vericektir.
2)25 TL ye sattığınız ürünü 21,19 + kdv ti seçmeniz gerekmektedir.
3) trendyolun size verdiği maile göndermenizde herhangi bir sakınca yok hocam (ben yıllardır satış yapıyorum şimdiye kadar Trendyol un e faturasını kullanma gereği duymadım)