• 15-08-2022, 17:38:38
    #1
    Merhaba yüklü şekilde müşteriye kesilen e arşiv fatura mevcut. Bunların hepsinin çıktısını almak zorunda mıyım her ay muhasebeci istiyor. Oldukça uğraştırıcı ve sinir bozucu bir süreç e faturanın anlamı ne o zaman madem kendimde çıktı alıyorum.
  • 15-08-2022, 17:41:42
    #2
    bilgigucu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba yüklü şekilde müşteriye kesilen e arşiv fatura mevcut. Bunların hepsinin çıktısını almak zorunda mıyım her ay muhasebeci istiyor. Oldukça uğraştırıcı ve sinir bozucu bir süreç e faturanın anlamı ne o zaman madem kendimde çıktı alıyorum.
    Merhaba,

    E-Fatura kestiğiniz portalın bilgilerini muhasebecinize iletirseniz kendi işini kendisi de görebilir. Fakat muhasebeci için biraz sancılı bir konu ne yazık ki sizin teslim ettiğiniz ne olursa olsun kendi sistemine işlemek zorunda buradan işlediklerini vergi dairesinin sistemine gönderiyor.

    Ek olarak olası bir duruma karşı belirli süre bu evrakları kendisi saklamak zorundadır. Şuan e-faturaya çoğu işletme geçti ama bunun tek avantajı uğraşmadan kolay fatura kesip göndermek oldu sistematik olarak biraz düşünsek dediğiniz gibi muhasebeye evrak göndermek ile uğraşmamak, onların zaten gib sisteminde olan evrakları tekrar tekrar yüklememek gibi konuları da kapsayacak olsa çok güzel olur
  • 15-08-2022, 17:42:36
    #3
    Allah allah saçma geldi bana da, muhasebeciniz teknolojiye ayak uyduramamış olabilir (fiziksel arşiv tutuyor olabilir). Yıllarca muhasebecilerle calistim boyle bir istegi olani ilk defa goruyorum.
  • 15-08-2022, 17:44:41
    #4
    Acaba dedim muhasebeci iş mi çıkarıyor 1 liraya bile fatura kesiyoruz kağıt masrafı daha aşırı saçma geliyor pdfi var yine elektronik ortamda muhafaza ediliyor sanki taş devrinde yaşıyoruz
  • 15-08-2022, 18:37:42
    #5
    Kurumsal PLUS
    Kestiğimiz faturaları bizden muhasebeci istemiyor e arşiv bilgilerimiz kendisinde de var