ötv indirimi haberi
47
●2.744
- 28-07-2022, 01:58:39ötv indirimi fiyatlar daha çok artmasın, sabit kalsın anlamında yapılıyor genel olarak, ötv'yi indirince araç fiyatları yarıya düşmüyor malesef. ötv'nin yanında artık bir araç yenileme politikası oluşturulması lazım. hiç aracı olmayanlar sıfır araç alımında ötv den muaf tutulabilir, 5 sene satamazlar engellilerde olduğu gibi mesela. bu kadar pahalılığa rağmen millet bayilere hücum ediyor, bu nasıl oluyor anlamak güç.
- 28-07-2022, 02:13:49Sıfır araçlarda düşebilir fakat ötv indirimi yapıldı diye oluşacak izdihamdan tanıdığınız yer yoksa araba alamazsınız şimdiden sıraya girin.
2. Elde düşmez yada küçük bi oran sıfır araç bulursa üstüne ekleyip alabileceği biraz uyguna verebilir. Ama geneli ötv indiriminin bitmesini bekler. Dolarda tırmanıyor sonuçta kullanırım zamanı gelince satarım der geçer
zorunda kaldıkları için hocam. Benim 2017 de 62.500 e aldığım araba şu an sıfırı 520 lerde ikinci eli 450 lerde. Düşünün siz araba alacaksınız düşer diye bekliyorsunuz ama sürekli artıyor. Sonuç olarak fiyatının artacağı kanıksanıyor ve insanlar el mahkum daha pahalıya almamak için borç harç bi şekilde denkleştirirse alıyor. Yada düşer diye bekliyorsunuz ama ortamın ne hale geldiğini görüyorsunuz ve fiyatı artan bişeyin düştüğünü hiç görmüyorsunuz bu durumda iş sadece zorundalık oluyor.bim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim bi akrabam ve ben 5 yıldır bişeyi alabiliyorsun al yoksa anlamazsın diye bi felsefe benimsedik alabiliyorsak bişeyi dakka durmuyoruz. Bu sayede alabildim evimizi arabamızı evimizde ki eşyayı vs vs bakıyoruz böyle yapmasak sahip oldugumuzun şuan %70 İ yoktu - 28-07-2022, 04:48:29İndirim gelse de belli bir miktar olur, o da pek bir etki yapmaz. Devlet oradan alamadığı vergiyi enflasyon olarak alır, fiyatlar gene yükselir.
Bu şekildeki söylemlerin nedeni milletin aklına kurt düşürüp alıcının beklemesini, satıcının ise elindekini hemen satması yönünde etkilemek. Kısa süreli bir etki yapar, sonra kaldığı yerden devam.
Geçtiğimiz yıllarda da "dolar almayın" diyorlardı, bak ne oldu şimdi. - 28-07-2022, 09:46:18100 milyon insan var piyasayı doyuracak kadar arabayı bilerek getirmiyorlar.
Arz talebi karşılamayınca firmalarda kafalarına göre fiyat belirleyebiliyor. Ben bu ülkenin değişeceği inancımı kaybedeli çok oldu.
Kimin dişi kime geçiyorsa kim kime neyi iteleyebilirim herkes bunun derdinde. - 28-07-2022, 12:42:14Çok var 500 e aldıgım arabayı 400 e satmam diyo sıfırı 300 olursa satmasın bakalım, Ayrıca dünyanın her yerinde kullanılan ürünün değeri düşer bizde böyle bir saçmalık var 50 bine 2 yaşında fiesta almıstım suan 350 bine dayanmış araba 7 yaşında zaten bu fiyatlarla üst modelinede geçemem umarım düşer ötvCooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-07-2022, 14:00:55Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.ben de tam araç alma arefesindeydim o gün kılıçdaroğlu çıktı konuştu. neye niyetlensek boğazımızda kalıyor ama ötv'nin dediği gibi düşeceğine inanmıyorum. böyle şeyler çok duyduk. kyk borcu gibi 5 10 milyar değil tr'nin 1 trilyon 160 milyarlık senelik vergi gelirinin 206 milyarı ötv'den oluşuyor. ayrıca verdikleri vaatlere ayrı güvenmiyorum. gelene kadar yaparlarsa tamam yaparlar, ancak ötv düşmeden seçimler geçtiyse yapmazlar
