• 10-07-2022, 22:33:26
    #10
    SavixieN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yok hocam, olay o değil Yükseklikten veya herhangi bir yerden düşerken sırt üstü düşme durumundan bahsediyorlar.
    Aynen.
  • 10-07-2022, 22:33:54
    #11
    SavixieN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yok hocam, olay o değil Yükseklikten veya herhangi bir yerden düşerken sırt üstü düşme durumundan bahsediyorlar.
    1 kere olmuştur o halde hocam o da uykuluyken benim yatağımdan düşmüştü galiba.
  • 10-07-2022, 22:34:38
    #12
    Yılanın ayağı olmadığı gibi bir soru olmuş normalde var ama biz goremiyoruz hocam
  • 10-07-2022, 22:36:31
    #13
    Üyeliği durduruldu
    Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) 'in en son çocuğu olan Fadime anamızın kediler için "sırtın yere gelmesin" şeklinde dua ettiği rivayetleri yaygındır.
  • 10-07-2022, 22:37:12
    #14
    Bilimsel bir açıklaması vardır elbet.
    Dünya üzerindeki tüm kediler, sırt üstü gelirken bir tanesinin sırtı okşanınca yine tüm dünyadaki kediler bir anda sırt üstü gelmemeye ve 4 ayak üstüne düşmeye vs. mi başladı?
    Bence şehir efsanesinden ibaret. Bilimsel açıklaması vardır, çünkü bazı belgesellerde kedi türlerini havada dönme hareketini görmüştüm.
    Belinin ortasından altı ve üstü bir anda kıvrılarak hızla dönebiliyordu, özellikle avlanırken. Kemik yapıları ile alakalıdır muhtemelen.
  • 10-07-2022, 22:41:11
    #16
    Güzel yorumlar gelmekte.Cevaplayan herkese teşekkürler .R10 +
  • 10-07-2022, 22:43:14
    #17
    Üyeliği durduruldu
    Burada benim babam senin babanı döver misali boş ve vakit öldürme amaçlı kısır çekişmeye girmek istemiyorum ama bilim denilen şeyin çoğu alanda cılız kaldığı ya da tırıs kaldığı o kadar çok şey var ki. Biz aciz kullar, mevla istemediği için bunları anlayamayız.
  • 10-07-2022, 22:45:30
    #18
    küçük kedilerin sırtı gayetde yere geliyor arkadaşımın kedisinin yavruları olmuştu ben ünideyken.1 aylıkken sürekli sırt üstü düşüp kalıyorlardı.o zaman merak edip araştırdıgımda bu refleksin 6-7 haftadan önce tam oturmadıgını ögrendim.yani belliki kedilerin vücudu otomatik olarak,refleks olarak bunu ögreniyor düşe kalka

    bide o zaman daha garip bi bilgi ögrenmiştim,hiç unutmam.ben küçükken denirdiki işte kediyi ne kadar yüksekten atarsan at,4 ayak üzerine düşer.yaşıtlarım olan çocuklar 5.katdaki evlerinden çok kedi atmışlardır meraktan.neyse,ögrendigim bilgi şuydu ; meger kedinin düştügü yerin yükseligi çok olunca kurtulma şansıda artarmış.yani bi kedi binadaki 2.katdan düştügünde,5.katdan düştügünden daha kötü yaralanıyor.çok garip gelmişti bana.anatomileri ile,fizikle ilgili daha bisürü detayı vardı işin tabi.