• 30-06-2022, 00:18:44
    #1
    Mesajlarla kapora + komisyon alındığı belirtiliyor ve komisyon üzerinden fatura kesiliyor. Kaporanın geri iadesi yapılır mı?
    (tanıdıkların evlerini günlük kiralıyorum ve kiralarken komisyon+kapora alıyorum önden, komisyon faturasını kesiyorum.)

    böyle olaylar oldukça tanıdıklarla aram bozulabiliyor ve bu da canımı sıkıyor, daha önce bu işi yapmış veya kapora alıp kaporası istenmiş birisi yorum atarsa çok sevinirim.
  • 30-06-2022, 00:22:31
    #2
    Kiralayandan eve girişte kiralama ücreti dışında bir kapora alıyorsan çıkarken tabiki iade edersin bir anlaşmazlık yok ise.
  • 30-06-2022, 00:23:25
    #3
    Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kiralayandan eve girişte kiralama ücreti dışında bir kapora alıyorsan çıkarken tabiki iade edersin bir anlaşmazlık yok ise.
    depozito o hocam başka
  • 30-06-2022, 00:26:53
    #4
    rawmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    depozito o hocam başka
    Konuda tam açıklamamışsın ne için iade istendiğini. Kiralamak isteyen şahıstan ev başkasına kiralanmasın diye yani cayma parası olarak kapora aldıysan ve şahıs sonradan caydıysa kaporayı iade etmek sana kalmış.
  • 30-06-2022, 00:27:24
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Kapora ön ödemedir. Atıyorum evi kiralayacağım dersin ve adını koymak için kaporanı verirsin. Eğer müşteri kiralamadan vazgeçerse kaporasını yakarsın, geri vermezsin. Kaporayı anlaştığınız rakama tamamlayınca ticaret tamamdır.
  • 30-06-2022, 00:29:21
    #6
    Kapora nın iade edilmeyeceğini kiralayan veya hizmeti satın alan birinin bilmesi gereklidir. Kapora verilir yani denilir ki verilen cüzi rakamla evet ben bu hizmeti alacağım başkasına rezerve etmeyiniz. Hizmeti alırsa zaten toplam tutardan kapora düşülerek geri kalan kısmın ödemesi yapılır. Yok ne şartla olursa olsun hizmeti satın almazsa kapora verdikten sonra onun iadesini talep edemez. Çünkü satıcı, aracı vs kapora ile sunduğu hizmeti rezerve etmiştir ve gelebilecek olan müşterilere belirli zaman içerisinde o hizmeti sunmamıştır. Bu şekilde aradaki zararını garanti altına almış olur kapora ile.
  • 30-06-2022, 00:29:25
    #7
    Kaporanin yükümlülüğü sadece satıcıyı bağlar. Adam gelmediyse senin bir suçun yok. İade etmek zorunda değilsin. Sonuçta evi bekletiyorsun. Ama tanıdıklara yapmaman senin için daha iyi olabilir.
  • 30-06-2022, 00:29:29
    #8
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    benim bildiğim kaporanın iadesi olmaz hocam evi tutmaktan veya almaktan vazgeçmişse kişi kapora yanar
  • 30-06-2022, 05:28:58
    #9
    Para eft kanalı ile geldiyse ve kapora diye yazılmadı ise açıklamaya kişi sizden dava yolu ile parayı alır.
    Açıklama kısmında kapora yazıldıysa ve rezercasyon tarihinde gelmediyse siz dava açar hem kaporayı hemde üstünü alırsınız.