• 22-06-2022, 12:09:26
    #1
    Çalıştığı yerde 2 kişiye artık ihtiyaç yok sen diğer şubeye gidiyorsun diyip annemi yollamaya çalıştılar hiçbir şeyi kabul etmemiş ve imza falan da atmamış yeni şubeye 3 gün boyunca gelmezsen seni haklı bir şekilde işten çıkarabiliriz diyolar annem eski şubeye gitmeye devam ediyor.

    bugün pttyle görevlendirme hakkında diye bi yazı yollamışlar yazıda şirketin insan kaynakları tarafından kariyer planlaması kapsamında işyeri deneyimi kazanması kişisel gelişim vs için sizi farklı bir projede görevlendirmeye karar verdik bunu yaparken de size en yakın yeri seçtik bu şirket ihtiyaçları doğrultusunda olduğu için vs diyerek esaslı değişiklik değildir yazmışlar

    ne yapabiliriz, yeni yere hem gidiş 20dk fazla hem de iş çok daha yoğun sözleşmenin kopyasını da vermemişler imzalandığında o yüzden bilmiyorum maddelerde görev yeriyle ilgili bir şey var mı
  • 22-06-2022, 12:15:05
    #2
    İhtar çekilmiş
    Gönderilen yere gitmek durumunda aksi halde tazminatsız şekilde çıkışı verilir.
  • 22-06-2022, 12:15:07
    #3
    170 İle görüşmenizi tavsiye ederim.
    sonuçta iş sözleşmelerinde maddeler olarak yazar firma bünyesinde bulunan diğer görev yerlerinde de çalışmayı kabul ediyorum diye.
  • 22-06-2022, 12:17:48
    #4
    Getstoned adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    170 İle görüşmenizi tavsiye ederim.
    sonuçta iş sözleşmelerinde maddeler olarak yazar firma bünyesinde bulunan diğer görev yerlerinde de çalışmayı kabul ediyorum diye.
    yazıyo mu emin değiliz sözleşme verilmemiş
  • 22-06-2022, 12:21:27
    #5
    Annenizin sözleşmeyi okumadan, kopyasını almadan ya da fotoğrafını çekmeden imza atması ofsayt olmuş. Köklü bir firmaysa bu tarz bir durumu önceden öngörüp madde eklemişlerdir kanımca.
  • 22-06-2022, 12:23:29
    #6
    Libertia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Annenizin sözleşmeyi okumadan, kopyasını almadan ya da fotoğrafını çekmeden imza atması ofsayt olmuş. Köklü bir firmaysa bu tarz bir durumu önceden öngörüp madde eklemişlerdir kanımca.
    şöyle olmuş çalıştığı yer el değiştirmiş el değiştirirken yeni gelen şirketin bünyesine geçip eski sözleşmemdeki şartlar geçerlidir tarzı bir şeye imza atmış
  • 22-06-2022, 12:24:23
    #7
    Danışman
    Merhabalar.
    İş yeri ulaşımı daha zor olan bir yerle rıza dışında değiştirildiği için sözleşmeyi tek taraflı haklı fesih hakkı var. İmzalanan iş sözleşmesini incelemekte de fayda var. Yeni görevlendirme evime daha uzak vs. bu nedenle kabul etmiyorum şeklinde bir ihtar çekebilirsiniz. Çekeceğiniz ihtara iş sözleşmemin onaylı örneğinin tarafıma gönderilmesini talep ediyorum şeklinde ekleme yapabilirsiniz. PTT üzerinden gelen evraktan anlayacağımız kadarıyla yol yöntem biliyorlar. Yani uzlaşma olmazsa dava yoluna gitmeniz gerekebilir. Süreç 1-2 yıl sürebilir. Bir avukata danışmanızda fayda var. Arzu ederseniz İstanbul da bir arkadaşıma yönlendirebilirim. Geçmiş olsun.
    İyi forumlar
  • 22-06-2022, 12:29:38
    #8
    farklı şubeleri olan işletmeler de büyük ihtimalle görev yeri değişikliği ile alakalı bir madde vardır herhalde